Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg slo henne aldri

36-åringen som er siktet for å ha slått ihjel sin 31 år gamle samboer, sier han er uskyldig. Ifølge Kripos-etterforskere kan han snakke sant, skriver BT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen har sittet i avhør i hele natt. Erfarne etterforskere i Kripos mener mannen har en logisk forklaring. Det ifølge

Bergens Tidende, som skal kjenne til innholdet i forklaringen.

Så langt har 36-åringen forklart at paret kom ut av bussen 01.25 på Totland. Han har vedgått å bære sin sterkt forslåtte samboer og lagt henne i et skogholt, flere hundre meter fra busstoppet. Han har altså tilstått å ha forlatt henne, for så å vende tilbake samme morgen.

Ifølge BT har siktede forklart seg slik:

- Jeg slo henne aldri. Vi var drita fulle begge to. Og hun ramlet inn i busskuret da vi kom av bussen, og knakk blant annet nesen. I fallet ble hun også påført flere andre skader. Vi var imidlertid så beruset at vi sovnet begge to. Vi sov lenge i busskuret, før jeg våknet og forsto at jeg måtte få henne hjem. Derfor løftet jeg henne opp og bar henne opp i den skogen hun ble funnet. Jeg gikk den veien fordi det er den korteste snarveien hjem til huset på Hessevik.

Deretter skal han ha sovnet ved samboerens side, men frøset så mye at han gikk hjem. Der hentet han angivelig varme klær og håndklær til sin samboer. Da han kom tilbake, sier 36-åringen, forsto han at hun trengte hjelp. Han ringte sin mor, som ba ham ringe ambulanse. Det gjorde han.

Ambulansepersonellet rekvirerte straks Luftambulanse, som brakte kvinnen til Haukeland Universitetssykehus i Bergen hvor hun senere døde.

Flere vitner skal ha observert 36-åringen underveis. Enkelte av vitneutsagnene taler i mot mannens forklaring. Blant annet mener bussjåføren at den døde kvinnen ikke virket spesielt full. Andre mener å ha observert paret i et basketak.

Politiet konsentrerer seg nå om å sikre tekniske bevis. Tiden vil vise om disse understøtter 36-åringens forklaring - men Kripos skal i går altså ha sagt til BT at mannens forklaring kan være sann.