Heidi Schjetne ble dømt for trygdebedrageri, og frikjent 31 måneder senere.

Med poplåten «They made me a criminal» tar trebarnsmoren et dundrende oppgjør med NAV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKØY (Dagbladet): - Folk har problemer med å forstå at det går an å være så full av energi i det ene øyeblikket, og så fullstendig energiløs noen få timer seinere, forteller Heidi Schjetne.

Hun viser oss rundt i det gule huset hun leier rett ved sjøen på Askøy, en halvtimes kjøretur fra Bergen sentrum.

I oppveksten var 51-åringen ei aktiv idrettsjente, som spilte fotball i Nymark Idrettslag i Bergen. Men allerede i studieårene, da hun gjøv løs på en krevende akademisk utdanning, oppdaget hun at noe ikke stemte.

Hovedfag i historie

- Jeg hadde en cand.mag. fra distriktshøgskolene i Bø, Volda og Lillehammer i lomma da jeg 24 år gammel flyttet til Trondheim. Der tok jeg hovedfag i historie ved NTNU. Underveis gjorde jeg feltarbeid i Nicaragua og skrev om revolusjonen og hvordan sandinistene bygde en bred internasjonal solidaritetsbevegelse med Europa. Jeg forsøkte å analysere hvilken effekt deres politiske propaganda og retorikk hadde. Hovedfagsoppgaven kalte jeg «Revolusjonens røst», inspirert av Rudolf Nilsens vakre dikt. Den lå i grenselandet mellom historie og mediekunnskap, forteller Heidi Schjetne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.