- Jeg snakket med dem klokka 15.15

Sier en elev ved den norske skolen på Cebu. Lørdag ble nordmannen (49) og hans kjæreste (24) pågrepet for drapet på Ellah Joy Pique (6), som ble bortført i 16-tida.

- VIL SAMARBEIDE: Nordmannen Sven Erik Berger (49) og hans filippinske kjæreste (24) sier de håper å bli raskt sjekket ut av saken, slik at politiet kan få tatt de som faktisk står bak, forteller paret. Foto: Dagbladet
- VIL SAMARBEIDE: Nordmannen Sven Erik Berger (49) og hans filippinske kjæreste (24) sier de håper å bli raskt sjekket ut av saken, slik at politiet kan få tatt de som faktisk står bak, forteller paret. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU/OSLO (Dagbladet): I morgentimene i dag lokal tid startet politiet avhøret av flere av klassekameratene til den drepte Ella Joy Pique (6).

Klassekameratene som vitner Angivelig skal to av jentas klassekamerater ha vært vitne til kidnappingen av 6-åringen etter skoleslutt på Calajoan Elementary School på øya Cebu på Filippinene onsdag 8. februar.

- Hun skal ha vinket til venninnene gjennom vinduet da de kjørte bort, sa advokat Frank Malilong, koordinator for en gruppe som samler inn penger til belønning av tips som kan føre til en oppklaring av saken.

Klassekameratene skal ha bidratt til fantomtegningen som førte til pågripelsen av nordmannen (49) og hans filippinske kjæreste (24).

- Vi forsto ingenting, først etter to-tre timer fikk vi greie på hva det dreide seg om. Vi har ikke drept Ellah Joy, sa nordmannen da Dagbladet møtte ham på den sentrale politistasjonen for Cebu i går kveld lokal tid.

- Kan bevise uskyld Begge to hevdet hardnakket at de absolutt ikke er skyldige, og fortviler over situasjonen. De mener å ha bevis som skal fungere som alibi - blant annet foto- og videobevis og vitneobservasjoner.

Nordmannen er ivrig hobbyfotograf, og forteller at han tok mange bilder den aktuelle dagen 6-åringen ble drept - som angivelig skal bevise at de befant seg flere timers kjøretur unna der jenta ble funnet død.

49-åringen opplyste til Dagbladet i går at de var på den norske skolen der kjæresten skal studere i 15-16 tida, og at han hadde med seg norske varer som bamsemums, kokesjokolade og spekesild.

DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble onsdag i forrige uke funnet drept. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble onsdag i forrige uke funnet drept. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer

Dagbladet var i går kveld i kontakt med en av elevene ved skolen, som kan bekrefte at hun snakket med nordmannens 24 år gamle kjæreste da klokka var rundt 15.15, og at hun også hadde sett 49-åringen der.

- Jeg snakket med henne cirka kvart over tre, sier eleven.

Valentinés day på cella Den 49-årige nordmannen var på sin andre tur til Filippinene for å treffe sin kjæreste, første turen var i oktober 2010. De to ble anholdt på Mactan-Cebu International Airport og skulle etter planen på kjærlighetstur til Hong Kong.

- Hong Kong-turen var planlagt allerede i desember, men vi måtte vente på passet til kjæresten min. Jeg bestilte turen 26. januar, så dette var ikke en flukt, sa nordmannen til Dagbladet i går.

Nordmannen traff 24-åringen på nettet, og møtte henne oktober 2010 etter mange lange samtaler.

- Hele familien møtte opp for å ønske meg velkommen, forteller han.

Planen var, ifølge 49-åringen, å feire Valentinés Day i Hong Kong - men den blir nå heller feiret på politistasjonen i Cebu med væpnet politi utenfor døra.

- BLANDING AV IDENTITETER: Ifølge advokaten til den arresterte nordmannen er det snakk om miksing av identiteter. Nordmannen (49) nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: CEBU POLICE
- BLANDING AV IDENTITETER: Ifølge advokaten til den arresterte nordmannen er det snakk om miksing av identiteter. Nordmannen (49) nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: CEBU POLICE Vis mer

- Dette var ikke stedet vi hadde planlagt å tilbringe Valentinés Day på. Men de behandler oss bra, og vi får jo være sammen, sier han.

Fleipet om plakater Like før paret ble anholdt på Mactan-Cebu International Airport skal de ha fleipet med hverandre om at de liknet på plakatene av de to som var etterlyst av politiet. «Se, han likner på deg», sa 24-åringen til nordmannen. «Hun likner også på deg», svarte han.

Dette skal ha ført til at personalet skal ha blitt oppmerksom og brakte dem til et rom på flyplassen, der det etterhvert ble svært alvorlig da vitner kom og pekte dem ut som gjerningsmennene.

Parets advokat jobber nå med å få paret sluppet fri fra politiets varetekt, og mener de har en vanntett sak.

FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer