- Jeg snakket med folk som ville inn til avhør, men aldri ble tatt inn

Bygda trodde ikke på at Monika (8) «hadde tatt sitt eget liv»

- TRODDE IKKE PÅ «SELVMORD»: Ove Trellevik var ordfører da Monika (8) ble funnet død. Først nå tror politiet at jenta ble drept. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet / ABC Nyheter / Politiet
- TRODDE IKKE PÅ «SELVMORD»: Ove Trellevik var ordfører da Monika (8) ble funnet død. Først nå tror politiet at jenta ble drept. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet / ABC Nyheter / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er helt utilgivelig, sier Ove Trellevik til Dagbladet.

Han var ordfører i Sund kommune da Monika (8) ble funnet død i hjemmet sitt i 2011. Fram til i går var saken henlagt fordi politiet mente jenta hadde begått selvmord.

- Går en drapsmann løs? I går ble hennes tidligere stefar (32) siktet for drap.

Trellevik sier ingen i Sund «kjøpte» forklaringen om at jenta hadde begått selvmord.

- Det var stor oppmerksom rundt saken da den pågikk på det verste. Det var unaturlig og helt uvanlig med barnedødsfall i bygda. Vi tenkte «går det drapsmann løs?», sier han.

- Jeg snakket med flere innbyggere som hadde tatt kontakt med politiet og ville til avhør med informasjon de mente var viktig for saken. Men de ble ikke tatt på alvor. Folk var helt overbevist om at det var en drapssak, så vi var skuffet og sjokkert da de henla den på grunn av selvdrap, sier han.

Visepolitimester Gunnar Fløystad i Hordaland sa i går til Bergens Tidende at det er feil at politiet ikke gikk grundig nok gjennom saken.

- Jeg kan ikke si noe annet enn at vi har vurdert saken og ment på det tidspunktet da den ble henlagt at det var riktig å henlegge den. I dag ser vi at vi burde gått videre med den, sa han til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer