«Jeg søker spenning»

Liv Borgvin Dørre er 55 år gammel, og leder Kreftforeningens seksjon for intern informasjon. Egentlig skulle hun vel ha holdt seg til syklubber og fine kafé-lunsjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet sykler hun så gjørma spruter, og lader opp til sitt femte Birkebeinerritt.

- Det var verst første gangen. Men alle på jobben visste jo at jeg skulle være med, så jeg kunne ikke akkurat gi meg. Like før start blir jeg drevet av adrenalinet. Jeg er ute etter den gode følelsen, kicket. Ett år regnet det fra begynnelse til slutt. Da var det aller morsomste med hele løpet å komme i mål. Men det var god følelse, det!

- Jeg har ikke sett på syklingen som en lek, men den er vel det også. Jeg tror jeg sykler mest for å holde meg i form, men spenningen er viktig. Jeg føler frihet når jeg sykler. En glad følelse. Jeg har løpt av og til, men bare når jeg har glemt hvor vondt det er.

- Mannen min og jeg liker spennende ferier. Vi søker nok noe som er annerledes, og ikke helt trygt. Det har gjerne med generasjonen vi tilhører å gjøre. Vi opplevde rockeopprøret, og var den første generasjonen som kunne kalle oss tenåringer. Vi har fått lov til å være fri, mens de før oss bare skulle være veloppdragne.

- Jeg konkurrerer mot meg selv når jeg sykler. Prøver alltid å slå gamle rekorder. Det er viktig.

- Jeg har alltid likt å sykle, og har overført det til mine tre sønner. Alle tre har tatt lappen på motorsykkel også, det samme har min mann. Nå er det bare meg igjen.

- Jeg tok fire kjøretimer før jeg ga meg. Da hadde jeg velta fire ganger. Er så kort i beina. Jeg tror ikke jeg prøver meg igjen før jeg finner en kjørelærer som er like liten, og har mindre sykkel.