- Jeg solgte ikke sjela mi

Prinsesse Dianas tidligere butler trengte pengene og angrer ikke på at han solgte historien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Burrell insisterer i dag på at han fortsatt er lojal overfor kongefamilen. Han angrer ikke på at han lot tabloidene overby hverandre for å kjøpe historien hans, og at han til slutt sa ja til Daily Mirror.

Fikk ingen lønn på to år

Betalingen han fikk er ikke kjent, men det skal dreie seg om et sekssifret tall, i pund, noen aviser melder om 300 000 pund. Disse pengene mener Burrell han trengte fordi de skal erstatte tapt arbeidsinntekt i forbindelse med arrestasjon og rettsak. Burrell sto tiltalt for å ha stjålet hundrevis av ting fra Dianas eiendom, men ble frikjent etter inngripen fra dronningen.

- Jeg hadde ingen inntekt på to år, sa Paul Burrell til det britiske morgenprogrammet GMTV i dag.

- Jeg brukte mine sønners sparepenger, huset vårt var i ferd med å bli tatt fra oss, jeg cashet ut livsforsikringen vår så dette vil erstatte det jeg har mistet.

- Jeg har ikke solgt sjela mi i det hele tatt. Jeg har fortalt min historie og det var mine ord som sto på trykk i Daily Mirror.

Burrell var Dianas tjener i en årrekke, og prinsessen skal ha kalt ham «the rock». Han ble frikjent da dronning Elizabeth gikk inn og sa at han oppbevarte tingene for prinsessen.

Flere spekulerte i at dronningen grep inn for å hindre at Burrell skulle avsløre potensielle pinligheter for kongehuset om han vitnet.

Det kunne vært verre

Burrell fortalte i programmet at det hele ville blitt mye verre om han hadde vitnet i rettsalen.

Etter rettsaken kjørte Daily Mirror en rekke artikler som avslørte detaljer om kongefamiliens liv. Dianas familie ble kritisert og Burrell fortalte at dronningen hadde advart ham på en kryptisk måte om «maktmenneskene i dette landet.»

Daily Mirror beskrev Burrell som en mann med integritet med et inderlig ønske om å få tingene på plass. Andre aviser har overgått hverandre med hets av den tidligere butleren, som blant annet har måttet lese om sine homoseksuelle eskapader. De har dessuten beskyldt ham for å overdrive sitt vennskap med Diana og at han har brutt kongelig etikette.

Burrell sier han er lojal mot familien, og at han håper hennes to sønner kan overta tingene han har hatt i sin varetekt.

- Jeg vil ta dem i hånden og si at jeg er den samme personen som dere alltid har kjent, sier Burrell.

- Prins William og Harry støtter meg fullt ut, og det gjør dronningen og prins Charles også. Jeg har kjent dem i mange, mange år, og jeg føler at det jeg sier nå er sant, avsluttet Burrell.

HÅVET INN:</B> For sin historie skal han ha fått mye penger, muligens 300 000 pund.
<B>STØTTES AV KONA:</B> Burrell kalles «blabbermouth» og henges ut som homoseksuell i andre britiske aviser.
SNAKKER UT:</B> Igjen og igjen. Burrell holdt på å miste huset sitt under rettsaken mot ham.