-  Jeg solgte metanol-sprit

Spritkongen Erik Fallo (57) sier han solgte metanolsprit til den 75 år gamle vestkantmillionæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges mest beryktede spritkonge så svært sliten og medtatt ut da han ble ført inn i sal 130 i Oslo tingrett like etter klokka 13.00 i går. Sammen med en 75 år gammel millionær fra Oslo er Fallo siktet etter den såkalte giftparagrafen, som har en strafferamme på 21 år.

100 kroner literen

Erik Fallo erkjenner overfor politiet at han i 2002 solgte 5000 liter sprit til millionæren, som ble varetektsfengslet på torsdag. Fallo hevder 75-åringen betalte 100 kroner literen.

-  Men først i 2003 hentet han spriten. Jeg gjorde NN (millionæren, red.anm.) oppmerksom på at noe inneholdt metanol. Jeg hadde også merket disse kannene, men alt var ikke metanolholdig, har Fallo forklart til politiet.

Fallo sier han trodde 75-åringen hadde kvittet seg med spriten for lenge siden. I går ble spritkongen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

-  Han nekter straffskyld, og har påkjært kjennelsen til lagmannsretten. Han mener han har gjort opp saken for lenge siden, sier advokat Tore Eriksen, som forsvarer Fallo.

Politiet mener Fallo ikke direkte kan kobles til dødsfallet 5. mai i år. En 64 år gammel Oslo-mann døde av forgiftning etter å ha drukket metanolsprit.

Lidenskapelig gambler

Den 75 år gamle millionæren, som også er siktet i saken, har forklart til politiet at han kjøpte ulovlig sprit av Fallo for 150 kroner literen. 75-åringen ble også i fjor sommer arrestert og siktet for salg av metanolholdig sprit. Millionæren oppbevarte 2740 liter ulovlig sprit på et lager ved Skedsmokorset i Akershus.

75-åringen nekter for å ha solgt metanolsprit til en 64 år gammel Oslo-mann, som døde av metanolforgiftning på Ullevål universitetssykehus.

75-åringen, som har en formue på over to millioner kroner, fikk sin første spritdom allerede i 1947. Han er en lidenskapelig gambler, og tilhører spillemiljøet ved Bjerke Travbane i Oslo.

Erik Fallo har bostedsadresse i Uddevalla i Sverige, men han har de siste åra også oppholdt seg mye i Portugal, Spania og Tyskland.

Siden metanolsaken ble kjent for snart to år siden, har politiet beslaglagt flere tusen liter med metanolsprit. Likevel er det fortsatt mange liter på avveie. Politiet advarer publikum mot å drikke ulovlig sprit.

Ikke skyldig: Spritkongen Erik Fallo så svært sliten og medtatt ut da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i går. Hans forsvarer, advokat Tore Eriksen (bildet), sier Fallo ikke erkjenner straffskyld for å ha solgt dødssprit.