-  Jeg solgte metanol-sprit

Spritkongen Erik Fallo (57) sier han solgte metanolsprit til den 75 år gamle vestkantmillionæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges mest beryktede spritkonge så svært sliten og medtatt ut da han ble ført inn i sal 130 i Oslo tingrett like etter klokka 13.00 i går. Sammen med en 75 år gammel millionær fra Oslo er Fallo siktet etter den såkalte giftparagrafen, som har en strafferamme på 21 år.

100 kroner literen

Erik Fallo erkjenner overfor politiet at han i 2002 solgte 5000 liter sprit til millionæren, som ble varetektsfengslet på torsdag. Fallo hevder 75-åringen betalte 100 kroner literen.

-  Men først i 2003 hentet han spriten. Jeg gjorde NN (millionæren, red.anm.) oppmerksom på at noe inneholdt metanol. Jeg hadde også merket disse kannene, men alt var ikke metanolholdig, har Fallo forklart til politiet.

Fallo sier han trodde 75-åringen hadde kvittet seg med spriten for lenge siden. I går ble spritkongen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

-  Han nekter straffskyld, og har påkjært kjennelsen til lagmannsretten. Han mener han har gjort opp saken for lenge siden, sier advokat Tore Eriksen, som forsvarer Fallo.

Politiet mener Fallo ikke direkte kan kobles til dødsfallet 5. mai i år. En 64 år gammel Oslo-mann døde av forgiftning etter å ha drukket metanolsprit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.