(Dagbladet.no): Den siste uken har Sverige blitt rammet av et kjøttdeig-traume. Fire ICA-forretninger har blitt filmet og avslørt mens de kverner, pakker om og setter nytt datostempel på gammel kjøttdeig.
Slik håpet de butikkansatte og eierne at «ferskvaren» kunne ligge lengre i hyllene og bli solgt for full pris. Ikke bare var kjøttdeigen gammel. I prosessen mistes mat på gulvet som de ansatte plukker opp og legger sammen med morgendagens kjøtt.
- Man river av plasten og lukter. Er det ok forlenger man utløpsdatoen med noen dager. En del av det marineres og selges på nytt, eller så blandes det med nytt kjøtt og males om till kjøttdeig, sier Daniel, en tidligere ICA-ansatt til Uppdrag gransking.
Du kan se hele SVT-dokumentaren her.
De fire butikkene i Stocholms-området risikerer bøter på ti millioner.
En Dagbladet.no-tipser, som har jobbet mange år bak kjøttdisker i Sverige, kan fortelle at dette langt fra er overraskende, og at nordmenn på julehandel i Svinesund-området bør være på vakt i ukene som kommer.
Han forteller om flere konkrete butikker som har svin på skogen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger