- Jeg sover ikke dårlig om natta

Stoltenberg om Maria Amelie-saken.

SOVER GODT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) svarte på spørsmål om Amelie-saken i London i kveld. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
SOVER GODT: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) svarte på spørsmål om Amelie-saken i London i kveld. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON(Dagbladet): (Dagbladet): Rett etter at statsminister Jens Stoltenberg møtte Storbritannias statsminister, David Cameron, møtte den norske statsministeren pressen utenfor Downing Street 10. Der fikk han også spørsmål om Maria Amelie-saken:

- Hvordan har Amelie-saken vært for deg personlig når du får så mye kjeft fra mange hold?

- Det å være statsminister er å stå for de prinsippene og verdiene jeg tror på. Jeg tror på rettferdighet. Jeg tror på likebehandling for loven. Jeg tror at når vi har en ordning med en grundig individuell vurdering av hver enkelt. Alle som søker asyl er et enkeltmenneske, er en enkeltskjebne. Så har vi en grundig vurdering av dem, mange får bli, noen får ikke bli. Da må vi respektere begge deler, sier Stoltenberg til Dagbladet.

- Sover du dårlig om natta?

- Nei, sier Stoltenberg.

På spørsmål om han tror den rødgrønne regjeringen kan sprekke på Amelie-saken ga Stoltenberg et klart «nei».

Møtte Cameron Stoltenberg er for tiden i London for å diskutere den vanskelige økonomiske situasjonen i Europa. Det er den britiske statsministeren som har invitert de andre statsministrene i Norden for å delta i en arbeidsmiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer