- Jeg stakk begge to

19-åringen fra Eritrea skal ha forklart at han stakk de to dørvaktene til døde. Gutten hevder at han stakk i selvforsvar og ikke mente å drepe. Trolig vil minst én av hans tre medsiktede - muligens alle - bli løslatt når politiet får nøstet inn løse tråder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært spekulert i om politiet i Moss kom til å skjerpe siktelsen fra forsettlig til overlagt drap, siden knivstikkene tilsynelatende var målrettet mot den store pulsåren i lysken. Noe som i så fall kan tyde på en overlagt handling.

Dette blir avfeid av 19-åringens forsvarer, advokat Bjørn Haugen fra Moss:

- Overlagt drap er en utenkelig siktelse. Tvert imot ser jeg ikke bort fra at alvorlighetsgraden kan bli redusert i forhold til nå. I så fall kan både uaktsomt drap og legemsbeskadigelse med døden til følge være aktuelt, mener Haugen.

Han ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om at klienten har påtatt seg ansvar for dørvaktdrapene.

Ba om avhør

Dagbladet skrev i går at det som trolig er drapsvåpenet, en follekniv, ble funnet ved Gjettum i Bærum etter anvisning fra 19-åringen.

19-åringen eier selv kniven. Få timer etter drapene skal han ha henlagt våpenet utendørs nær hjemmet sitt. Det var ikke forsøkt skjult.

Onsdag, etter tre bortimot søvnløse døgn på cella, ba 19-åringen politiet om å bli avhørt på nytt. I avhøret forklarte han hvor kniven lå. Han skal også samtidig ha påtatt seg ansvaret for drapene.

Tilfeldig

- Min klient følte seg ikke i stand til å redegjøre for detaljene før onsdag. Han har plassert seg selv nær drapshandlingen, sier advokat Haugen.

Hvor nært vil han ikke gå inn på.

Tilfeldigheter skal ha utløst drapshandlingen:

En gjest skal ha involvert seg i en krangel med tilknytning til biljardspillet, fordi en kule kom på avveie. Dette skal ha ledet til en slåsskamp der gjesten ble slått ned med en biljardkø. Da kom dørvaktene løpende.

Få minutter etter lå Martin Morisse og Einar Tormod Rønning blødende og døende på golvet.

En 22-åring fra Irak, den eneste av de fire uten rulleblad, skal ha befunnet seg et annet sted i lokalet, og kan bli løslatt etter hvert. Thomas Wyller, som forsvarer 22-åringen, beskriver hans rolle i saken som perifer. Det er mer uklart hvilke roller den 18 år gamle kurderen og 20-åringen fra Kosovo har. I dag er alle fire guttene siktet for forsettlig drap.

- Vi ser ikke bort fra at siktelsen kan bli endret for en eller flere, sier politibetjent Harry-Petter Eriksen ved Østfold politidistrikt.

INNRØMMET DOBBELTDRAP: Den 19 år gamle gutten er født og oppvokst i det krigsherjede Eritrea. Han kom til Norge som ti-åring, og er dømt for flere tilfeller av vold og drapstrusler. Her er han pågrepet og på vei til politihuset i Moss.