- Jeg stakk i selvforsvar

Kampen mellom asylsøkerne endte med at 32-åringen lå igjen med knivstikk i ansikt, hals og overkropp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg stakk og stakk, har den siktede 22-åringen fra Armenia forklart til politiet.

Mannen bak det gruoppvekkende knivdrapet ved Movegen mottak på Nesna første nyttårsdag ble i går fengslet av Rana tingrett for fire uker.

- Han har innrømmet de faktiske forhold, men erkjenner ingen straffskyld. Han hevder at han handlet i nødverge, opplyser politiadvokat Karle Øvereng.

Frykt på Nesna

22-åringen kom til flyktningmottaket på Nesna fra Georgia, men opplyste i retten i går at han er armensk statsborger.

- Jeg opplever mannen som samarbeidsvillig. Han forklarte seg grundig om drapshandlingen, sier politiadvokat Øvereng.

Det skal ikke ha vært øyenvitner til selve drapshandlingen. Men fra beboere ved mottaket får Dagbladet opplyst at noen har sett noe av forløpet, og disse opplysningene vil tilflyte politiet.

Drapsofferet (32) var på nattklubben Picasso sammen med to somaliske venninner fra mottaket. De tre feiret nyttår til stengetid.

Møttes

Drapsmannen var på privatfest, og skal ikke ha vært innom utestedet. Politiet tror at de må ha møttes en gang før klokka 6. Drapshandlingen skal ha skjedd på dette tidspunktet.

Saken har rystet lokalsamfunnet på Nesna. Selv om gjerningspersonen er pågrepet, føler både lokalbefolkningen og de 87 gjenværende asylsøkerne frykt og redsel.

- Jeg bodde på rom med han som nå er død. Folk her er vennlige og fredelige. Det samme var min venn, som nå er drept. Jeg er skremt, sier en anonym somalier til Dagbladet.

Islamsk

Først i går kveld ble liket fjernet fra åstedet, på undersida av ei utvendig trapp på baksida av asylmottakets hybelhus.

Den dreptes far og søster, som bor i Canada, er nå informert.

I Somalia hadde mannen både kone og barn. Han vil bli gravlagt i islamsk regi i Oslo.

DRAPSSTEDET: Den drepte ble funnet under den utvendige trappa på hybelhuset til asylmottaket (t.h). Den drapssiktede 22-åringen ble i går varetektsfengslet for fire uker.