- Jeg står bak angrepene

Al-Qaida-sjef Abu Musab al-Zarqawi skryter på løpesedler over dagens massedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den angivelige sjefen for terrororganisasjonens Irak-avdeling hevder han står bak angrepet i nordøst Irak. Øyenvitner forteller at opprørerne kontrollerte deler av byen Baquba i dag tidlig og skjøt mot irakiske politimenn og amerikanske soldater. Minst elleve irakiske politimenn skal være drept. Sykehuskilder melder om i alt 15 drepte og 22 sårete.

Opprørerne er ikledd gule pannebånd med teksten Saraya al-Tawhid og Jihad som angivelig er navnet på gruppen de tilhører. Navnet ligner på al-Zarqawis Jama'at al-Tawhid og Jihad. Noen av opprørerne skal ha delt ut løpesedler hvor Zarqawi angivelig tar på seg ansvaret for angrepet og ber sivilbefolkningen adlyde dem ikke okkupasjonsmakten.

Opprørerne har blant annet angrepet en politistasjon i byen og gjennomført et bakholdsangrep hvor én amerikansk soldat ble drept og tre skadd, ifølge det amerikanske forsvaret. De skal også kontrollere flere offentlige bygninger i byen.

Angrepet i Baquba kan se ut til å være koordinert med andre angrep i Irak. Torsdag morgen var det også kamper i opprørsbyen Falluja og i byen Ramadi hvor opprørere angrep en politistasjon. Minst fire personer skal ha blitt drept i dette angrepet. I Mosul ble det meldt om et selvmordsangrep mot en politistasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.