Jeg stemmer blankt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det snart valg. Den som følger med i media og debattene oppdager fort at politikerne vil ha oss, velgerne, til å velge: rødt eller blått, høyre eller venstre, sosialistisk eller borgelig o.s.v. Et valg som i historisk sammenheng er ansett for å være et demokratisk, fredelig valg uten konflikter. Folket bestemmer. Demokratiet er basert på hva folket velger.

Med stor forundring har jeg «valgt» å spørre meg selv: Hva inneholder dette valget?

Først må jeg si at jeg gjør mitt ytterste for å innta en «naturvitenskapelig» holdning til mine spørsmål. D.v.s. vi, menneskene, naturen og alt som eksisterer er en del av helheten.

Hvis jeg spør deg som leser dette, vil du de neste 4 år bare bruke venstre eller høyre hånda di? Den du velger bort vil ikke ha noen funksjoner. Du vil kanskje tenke: et umulig valg, jeg er jo avhengig av begge hendene for å ha optimal funksjon. Uten en hånd vil jeg ha en mangel, da blir jeg jo handikappet.

Konfliktfylt eksistens

Norge, et fredelig land. Et land uten konflikter liker vi å tro. I hvert fall ikke store konflikter. Norge deltar jo som kjent i Afghanistan. Et land i dyp konflikt. Hvordan kan man delta i en konflikt uten å være del av konflikten? Man lærer sine barn å ikke slå. Går det an å slå med en fredelig hånd? Men hvem har ikke hørt uttalt fra mange hold: «Man kan ikke unngå konflikter» når en konflikt er et faktum, små som store. Vil du si deg enig i dette? I så fall vil jeg da spørre deg: Hvor var du sist du virkelig opplevde fred og harmoni? Hva gjorde situasjonen til fredelig og harmonisk?

Jeg personlig benytter meg mye av mine omgivelser, naturen, for å oppleve fred og harmoni. Naturen inneholder helheten, også kunnskap og visdom om helheten. Slik som dag og natt utgjør døgnets helhet.

Det som gjør det fredelig og harmonisk er at jeg slipper å velge. Natt eller dag. Jeg forstår og aksepterer at dag og natt er 2 sider av døgnet. Uten den ene blir det ingen helhet. I det øyeblikk jeg velger natt eller dag oppstår konflikten. Med viten og vilje vet jeg at jeg har valgt bare en del av helheten, del av kunnskapen, del av visdommen, del av eksistensen.

Hvorfor vil jeg være så slem mot meg selv? Når jeg gjør noe mot min egen viten oppstår konflikten inni meg selv. Denne konflikten vil gjenspeile seg i mine handlinger, i mine omgivelser, alt som jeg skaper.

På bakgrunn av dette vil jeg stemme blankt i år, med den hensikt å bidra til en mindre konfliktfylt hverdag og et inderlig ønske om et demokratisk system basert på fred og harmoni, ikke konflikt mellom høyre og venstre, hvor enhver beslutning som blir tatt er til beste for alle velgere. Ikke slik som nå at bare ca. 50 % av velgerne nyter godt av det forestående valg hvor det blir en vinner og en taper.

Som tittelen viser til, vil ekstasens høydepunkt åpenbares, slik paret på bryllupsnatta, når begge parter smelter sammen.

Godt valg!