Jeg stemmer blankt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det snart valg. Den som følger med i media og debattene oppdager fort at politikerne vil ha oss, velgerne, til å velge: rødt eller blått, høyre eller venstre, sosialistisk eller borgelig o.s.v. Et valg som i historisk sammenheng er ansett for å være et demokratisk, fredelig valg uten konflikter. Folket bestemmer. Demokratiet er basert på hva folket velger.

Med stor forundring har jeg «valgt» å spørre meg selv: Hva inneholder dette valget?

Først må jeg si at jeg gjør mitt ytterste for å innta en «naturvitenskapelig» holdning til mine spørsmål. D.v.s. vi, menneskene, naturen og alt som eksisterer er en del av helheten.

Hvis jeg spør deg som leser dette, vil du de neste 4 år bare bruke venstre eller høyre hånda di? Den du velger bort vil ikke ha noen funksjoner. Du vil kanskje tenke: et umulig valg, jeg er jo avhengig av begge hendene for å ha optimal funksjon. Uten en hånd vil jeg ha en mangel, da blir jeg jo handikappet.

Konfliktfylt eksistens

Norge, et fredelig land. Et land uten konflikter liker vi å tro. I hvert fall ikke store konflikter. Norge deltar jo som kjent i Afghanistan. Et land i dyp konflikt. Hvordan kan man delta i en konflikt uten å være del av konflikten? Man lærer sine barn å ikke slå. Går det an å slå med en fredelig hånd? Men hvem har ikke hørt uttalt fra mange hold: «Man kan ikke unngå konflikter» når en konflikt er et faktum, små som store. Vil du si deg enig i dette? I så fall vil jeg da spørre deg: Hvor var du sist du virkelig opplevde fred og harmoni? Hva gjorde situasjonen til fredelig og harmonisk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer