- Jeg stiller meg uforstående til det vi er anklaget for

Kongeparet mener alle opplysninger om deres økonomi er tilgjengelig.

Kong Harald og dronning Sonja ankommer Palazzo del Quirinale og mottagelsen til president Sergio Mattarella i forbindelse med statsbesøket i Italia 5-8 april 2016.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kong Harald og dronning Sonja ankommer Palazzo del Quirinale og mottagelsen til president Sergio Mattarella i forbindelse med statsbesøket i Italia 5-8 april 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg stiller meg uforstående til det vi er anklaget for, sa kong Harald til pressen under kongeparets statsbesøk i Roma onsdag.

Han var helt klar på at han mener alle opplysninger om kongehusets økonomi allerede er tilgjengelig.

Aksjer Tirsdag skrev Dagbladet at kronprins Haakon hadde kastet glans over Yaras Asia-kontor i 2004, og at kronprinsen hadde aksjer i selskapet. Samme år ble Yara skilt ut av Norsk Hydro og børsnotert som eget selskap. Rollekombinasjonen er blitt sett på som problematisk.

Kong Harald fortalte onsdag at etter det han kunne huske, hadde kronprins Haakon fått en aksje i Norsk Hydro i dåpsgave, men at han ikke vet hva som har skjedd med denne aksjen.

På spørsmål om han kjenner til om kronprinsen selv eier aksjer, var svaret klart:

- Det vet jeg ikke.

Brende enig Også utenriksminister Børge Brende (H) som ledsager kong Harald og dronning Sonja på Italia-turen, støttet kongeparet og slo fast at han mener kongehuset er åpent.

Venstres representantforslag om at kongehusets offisielle oppgaver skal underlegges reglene for offentlig forvaltning som er fastsatt i Offentlighetsloven, må kongeparet ta stilling til senere, sier de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer