Valdres-saken

- Jeg stiller på Hamar tirsdag

Men moren til Angelica (13), som døde på ei hytte i Valdres, mener hun burde slippe å møte i retten. I tingretten kollapset hun på rettssakens første dag.

MENER SEG FORFULGT: Den tiltalte 47-åringen mener politiet og påtalemakten har konstruert straffesaken mot henne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MENER SEG FORFULGT: Den tiltalte 47-åringen mener politiet og påtalemakten har konstruert straffesaken mot henne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg stiller på Hamar tirsdag.

Det sier den 47-årige kvinnen som er tiltalt for grov mishandling og omsorgssvikt etter at datteren Angelica (13) døde utmagret på ei hytte i Valdres nyttårsaften 2015. Tirsdag starter ankesaken i Eidsivating lagmannsrett, etter at hun i mai i fjor ble dømt til tre års fengsel i tingretten.

Aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, mener kvinnen systematisk unndro den anoreksi-syke datteren fra oppfølging i helsevesenet, selv da hun måtte skjønne at 13-åringen var døden nær. Da Angelica ble funnet, veide hun bare 21,7 kilo.

Under tingrettssaken uttalte Dymbe at tiltalen fort kunne dreid seg om forsettlig drap, men at «den lille tvilen som fins» hindret ham i å bruke en slik paragraf i straffeloven.

- Retraumatisert

Den tiltalte kvinnen har hele tida nektet skyld, og mener politiet og Dymbe på ondsinnet vis har konstruert straffesaken mot henne. Hun mener selv hun burde slippe å stille i retten.

- Det verste nå er hvordan «saken» virker på hele familien - jeg ser hvordan den tar på og sliter på mine foreldres helse. Jeg har fortsatt PTSD (posttraumatisk stresslidelse) og merker at retraumatiseringen er i full gang. Hver retraumatisering setter meg tilbake til nyttårsaften 2015, sier 47-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer