- Jeg stiller som motkandidat

Carl I. Hagen ble vraket, men tar nå opp kampen om å bli nominert på Oslo-lista til Frp. - Jeg stiller som motkandidat til tredjeplassen, sier han.

DOBLER: Carl I. Hagen har bestemt seg for å slåss for stille til valg både i Oppland og Oslo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
DOBLER: Carl I. Hagen har bestemt seg for å slåss for stille til valg både i Oppland og Oslo. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

76-åringen ble overrasket da nominasjonskomiteen 3. november vraket ham til fordel for Aina Stenersen. Nå er Hagen klar for å utfordre Stenersen på nominasjonsmøtet lørdag 13. mars, slik han gjorde foran 2017-valget. Den gangen trakk Stenersen sitt kandidatur under selve møtet.

- Jeg regner med å bli foreslått og kan bekrefte at jeg vil takke ja til å bli nominert som nummer tre, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Partinestoren er nominert øverst på stortingslista til Oppland Frp og mener det ikke er noe problem å doble.

- Etter valget vil jeg snakke med ledelsen i de to fylkespartiene og foreta en grundig vurdering. Jeg vil representere det fylket partiet er best tjent med. Hvis jeg velger Oslo, vil nummer to på Oppland-lista rykke opp. Og hvis jeg velger Oppland, vil nummer fire på Oslo-lista rykke opp, sier Carl I. Hagen.

- Mye negativitet

Ketil Solvik-Olsen, leder for det nyinnsatte interimfylkesstyret i Oslo Frp, er optimistisk for utviklingen i fylkespartiet etter eksklusjonen av fylkesleder Geir Ugland Jacobsen.

- Stemningen internt er nå preget av samarbeidsønske, ikke konflikt. Tilbakemeldingene tyder på at vi er i ferd med å få igjen marsjfarten, sier han.

- Det er oppmuntrende og motiverende at folk melder seg til tjeneste igjen etter å ha holdt seg unna fordi de syntes det ble for mye negativitet rundt partiet. Det er mange som ivrer etter å få hovedstaden på en bedre politisk kurs, og der skal Frp være nøkkelen til å få et nytt byråd som bedre spiller på lag med innbyggerne, sier Ketil Solvik-Olsen, som fungerer som fylkesleder i Oslo Frp fram til fylkesårsmøtet 6. mars.

Dårlig informert

Da velges nytt fylkesstyre, som får ansvaret for å gjennomføre nominasjonsmøtet uka etter. Nominasjonskomiteen under ledelse av partiveteranen Peter N. Myhre plasserte Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Aina Stenersen på de tre første plassene.

Solvik-Olsen bekrefter at interimfylkesstyret har lagt denne lista til grunn for sitt arbeid.

- Det stemmer ikke at hele lista er i spill. De som har hevdet det er åpenbart særdeles dårlig informert og bidrar til å konstruere konflikter, sier Solvik-Olsen.

To er realistisk

Endelig forslag til nominasjonsliste vil om kort tid bli sendt ut til bydelslagene.

- I tråd med vanlig praksis kan de melde inn eventuelle motkandidater som kan fremmes på nominasjonsmøtet. Der vil delegatene avgjøre hvordan den endelige lista blir seende ut, sier interimfylkeslederen.

På spørsmål om hvor mange stortingsrepresentanter han mener det er realistisk å få inn fra Oslo, svarer Ketil Solvik-Olsen:

- Målsettingen er å beholde de to vi har. Frp i Oslo skal ha langt større oppslutning enn 5,3 prosent. Når vi ser hva slags politikk de rødgrønne fører i Oslo, så burde det appellere til alle velgere som har et Frp-gen i seg å stemme på oss.

Solvik-Olsen minner om at Frp på det beste hadde 20 prosent oppslutning i hovedstaden.

- Når Høyre som står så sterkt i Oslo beveger seg inn mot sentrum, bør det være rom økt oppslutning for Frp. Folk må se på Frp som en del av løsningen. Håpet er at Frp i Oslo skal være med å dra opp snittet, slik vi gjorde i glansdagene, sier den tidligere samferdselsministeren og Frp-nestlederen.

Mistet til Sp

Peter N. Myhre poengterer at det er lenge til valget og at store velgerforskyvninger kan finne sted.

- Åtte måneder er et hav av tid. Det går an å håpe på tre Oslo-representanter. Frp har mistet velgere til Høyre og Sp. Kanskje Senterpartiet er kommet i storform for tidlig, slik at vi kan ta tilbake velgere fra dem, sier Peter N. Myhre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer