POLITIMESTER: Ingrid Wirum, politimester i Asker og Bærum, uttalte seg tirsdag. 

Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
POLITIMESTER: Ingrid Wirum, politimester i Asker og Bærum, uttalte seg tirsdag. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

- Jeg stiller spørsmål ved motivet hennes

Jensen-forsvarer Jens-Ove Hagen kritisk til Asker og Bærum-politimester Wirum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag denne uka gikk Ingrid Wirum, politimester i Asker og Bærum, ut og fortalte at de i desember i fjor fattet mistanke om at politioverbetjent Eirik Jensen i nabodistriktet Oslo kunne være involvert i straffbar virksomhet.

Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen sier nå til Dagbladet at han reagerer på Wirums uttalelser.

- Jeg er overrasket over at hun valgte å gå ut og si noe om sin befatning med denne saken, sier Hagen til Dagbladet.

Motivet? - Dette er en sak som etterforskes av et særskilt etterforskningsorgan utenfor politiet. Hvorfor hun finner det nødvendig å gå ut å kommentere denne etterforskningen, og mene noe om at Asker og Bærum hadde en eller annen form for mistanke, overrasker meg og jeg stiller spørsmål ved motivet hennes. Uttalelsene avdekker en manglende kjennskap til hans spesielle arbeidsområde innen politiet, sier Hagen.

Wirum ble intervjuet av TV 2 og NRK tirsdag, både om etterforskningen mot hasjsiktede Gjermund Cappelen og mistanken de fikk mot Jensen. Til TV 2 sa hun blant annet:

- I forbindelse med denne etterforskningen, så fikk vi opplysninger som kunne tilsi at en kollega kunne mistenkes for å ha gjort noe straffbart. Da er det vår plikt å varsle, sier Wirum.

- Varslingsplikt Politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt avviser at hun har kommentert Spesialenhetens etterforskning.

- Jeg bekreftet at vi gjennom vår etterforskning av en større narkotikasak i vårt distrikt fikk informasjon som gjorde at vi tok kontakt med Spesialenheten for politisaker. Dette er vi pliktige til. Noe annet ville vært tjenesteforsømmelse. Dersom det er rimelig grunn til å vurdere nærmere om det kan ha skjedd noe straffbart, skal Spesialenheten for politisaker varsles, sier Wirum til Dagbladet.

- Det er nok for oss at det er en grunn til mistanke for at vi skal varsle. Så er det opp til Spesialenheten å vurdere om etterforskning skal iverksettes, sier Wirum.

Hun sier at bekreftelsen på at Asker og Bærum politidistrikt varslet spesialenheten kom som en direkte forespørsel om dette fra media.

- Motivet mitt i denne saken var å redegjøre for den plikten jeg hadde til å varsle Spesialenheten, sier Wirum.

- Urolig I intervjuet med TV 2 tirsdag sa Wirum at det var ulike opplysninger som dannet grunnlag for deres mistanke mot Jensen.

- Det er klart at man blir veldig urolig når man opplysninger om at det kan være polititjenestemenn involvert som er i straffbar virksomhet, sa hun, og understreket at terskelen for å melde fra til Spesialenheten «ligger langt under de beviser som holder til skjellig grunn til mistanke».

- For oss var det nok til at vi hadde en rimelig grunn til å anta at det var begått noe straffbart, svarer Wirum.

Til NRK sa Wirum blant annet:

- Vi fikk informasjon gjennom vår etterforskning som gjorde at det var grunn til å vurdere om det kunne være mistanke mot en kollega for å kunne være involvert i straffbar virksomhet. Når vi får en slik mistanke er det standard prosedyre at vi tar kontakt med Spesialenheten som er rett instans. Vi tok kontakt med spesialenheten tidlig i desember, sier Wirum.

KRITISK: Advokat Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KRITISK: Advokat Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer