Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg stilte opp fordi det er morsomt å posere

Nerdrum-elev Kaja Norum (22) kaster klærne igjen. Hun er ikke den eneste.

MORO:  Det Nye har intervjuet seks jenter, som mer eller mindre kaster klærne mens de snakker om sitt eget forhold til kroppen sin. Kunsteleven Kaja Norum stiller opp uten klær fordi hun synes det er morsomt å posere. I tillegg synes hun  bildene ble smakfulle. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye
MORO: Det Nye har intervjuet seks jenter, som mer eller mindre kaster klærne mens de snakker om sitt eget forhold til kroppen sin. Kunsteleven Kaja Norum stiller opp uten klær fordi hun synes det er morsomt å posere. I tillegg synes hun bildene ble smakfulle. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nyeste utgave av Det Nye snakker seks norske kjendisjenter ut om sitt forhold til kroppen sin. Alle jentene har yrker hvor kropp og utseende betyr mye. Mens noen av jentene har valgt å beholde klærne på, har to av dem kastet alt.           

- Jeg stilte opp uten klær fordi jeg synes det er morsomt å posere og fordi bildene var smakfulle, sier Odd Nerdrum-elev og kunstner Kaja Norum (22) til Dagbladet.

Liker nakenhet Maleren fikk mye oppmerksomhet da hun malte Sturla Berg-Johansens halverigerte penis i år. Hun har også stilt opp naken i mannebladet Alfa, hvor hun også fortalte om hvordan det var å ha sex med Tommy Lee. I Det Nye forteller hun at det er et fåtall av store malere som «virkelig er pene å se på» og at det ikke spiller noen rolle hvordan billedkunstnere ser ut.
Norum jobber som modell på siden.

- Det er viktig å skape åpenhet rundt nakenhet og seksualitet, og jeg tror at en reportasje som denne vil kunne være med å hjelpe andre unge med å akseptere og elske kroppen sin, sier Norum videre.

- Sunne verdier - I Det Nye er vi opptatt av å formidle sunne verdier til kropp og utseende, sier Madeleine Dahl, konstituert redaktør i Det Nye. 

I tillegg til Norum (22) stiller modell Aylar Lie (27), blogger Caroline «Fotballfruen» Berg Eriksen (24), Hotel Cæsar-skuespiller Marte Sæteren (22), modell og tidligere Frøken Norge-vinner Melinda Elvenes (24), og friidrettsutøver Helene Hoven (20) opp i reportasjen.   

aylar-2
carolineberg-5
kropp_detnye-4549409
Reportasje om kropp i Det nye.
Reportasje om kropp i Det nye.

- Denne artikkelen viser at selv sterke, kjente kvinner føler på kroppspresset i hverdagen, og har måttet gå en vei for å bli trygge på seg selv, og det tror jeg er viktig å formidle til jentene som har dem som forbilder, sier Dahl videre.

Feil fokus Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen sier at det er viktig å ha et avslappet forhold til kropp og utseende.

- Det er derfor jeg valgte å stille opp i reportasjen. Kvinner kommer i alle former og fasonger, og det synes jeg samfunnet må forstå. Jeg synes det er synd å fokusere på at noen er for tynne og noen er for tykke, det er helse som er viktig, og det er der fokuset burde ligger, sier Eriksen.

- Jeg har ingen problemer med å se andres kropp og hud. Vi er alle mennesker, bare i forskjellig form, sier hun videre.

Eriksen mener at bildet viser henne slik hun er.

HATT FERIE: Modell og tidligere Frøken Norge-vinner Melinda Elvenes (24) sier hun aldri har veid så mye som hun gjør på dette bildet. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye
HATT FERIE: Modell og tidligere Frøken Norge-vinner Melinda Elvenes (24) sier hun aldri har veid så mye som hun gjør på dette bildet. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye Vis mer

- Jeg kan være sårbar som alle andre, men jeg har likevel ikke noe problem med å vise hvem jeg er.

Til Det Nye sier hun at hun veit hva det vil si å være sjuk, men at hun ikke er det nå.
- Enkelte påstår at jeg er sykelig opptatt av å slanke meg. Det stresser meg, for det er overhodet ikke fokuset mitt.

Hun mener at det er viktig å møte kritikken siden hun har hatt spiseforstyrrelser tidligere.

- Jeg føler at jeg har fått et urettferdig stempel som dårlig forbilde. Men jeg har aldri skrevet noe annet enn at jeg har et godt forhold til mat og at jeg har treningsglede.

TOPPLØS:  Blogger Caroline «Fotballfruen» Berg Eriksen (24) sier hun ikke er opptatt av å slanke seg. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye
TOPPLØS: Blogger Caroline «Fotballfruen» Berg Eriksen (24) sier hun ikke er opptatt av å slanke seg. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye Vis mer

Hotell Cæsar-skuespiller Marte Sæteren sier til bladet at hun har et avslappet forhold til kroppen sin, og at forfengelighet er døden i hennes yrke.

- Utseendet er viktig, men jeg vil ikke at det skal være det viktigste, sier hun.

- Var dårlig forbilde - Jeg mener selv jeg var et dårlig forbilde de to første årene mine i rampelyst, men jeg har jobbet hardt for å endre image og stå for sunnere verdier i dag, sier Aylar Lie til bladet. Hun er for tiden fulltidsstudent og livnærer seg på å være pokerambassadør for Betson.

Lie forteller at hun føler seg lite utsatt for kroppspress nå, og at hun har et avslappet forhold til kroppen sin.
- Jeg er en livsnyter og spiser alt jeg har lyst på, sier Aylar og legger til at hun får dårlig samvittighet når hun spiser godteri og junk.      
Radmagre modeller Modellen Melinda Elvenes vant Frøken Norge i fjor, og holder for tiden til i New York. Hun stiller opp kliss naken i bladet. Elvenes forteller at hun «veide mer enn noen gang» da bildene ble tatt.
- Jeg hadde nettopp hatt ferie i mange uker. Det synes jeg i grunn passet fint, siden saken handler om å føle seg komfortabel i sin egen kropp. 
Hun sier det er et kroppspress i modellbransjen, og at det er «helt akseptert at modeller er radmagre».  

-Jeg har sett hvor ødeleggende det kan være. Men det eneste presset jeg har følt, er fra meg selv.

Stort fokus på vekt Friidrettsutøver Helene Hoven sier at hun under konkurransesesongen kan få beskjed om å gå ned to kilo på én uke.
- Det kan være litt slitsomt. Hvis man ikke kan se magemusklene og ser utrent ut, blir det snakket om i miljøet, sier hun.

Hoven mener det er mye slanking i miljøet, og at det kan være lett å utvikle spiseforstyrrelser.
- Det er nok mange som synes det er litt flaut å prate om det.

ENDRET IMAGE:  Modell Aylar Lie (27) sier hun var et dårlig forbilde de to første årene hun var i rampelyset.
ENDRET IMAGE: Modell Aylar Lie (27) sier hun var et dårlig forbilde de to første årene hun var i rampelyset. Vis mer

Bladet vil være i salg i butikkene fra fredag neste uke. 

SLANKEPRESS:  Friidrettsutøver Helene Hoven (20) får ofte beskjed om at hun må gå ned to kilo under sessongen. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye
SLANKEPRESS: Friidrettsutøver Helene Hoven (20) får ofte beskjed om at hun må gå ned to kilo under sessongen. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye Vis mer
TRYGG PÅ SEG SELV:  Hotel Cæsar-skuespiller Marte Sæteren (22) sier at forfengelighet er døden i hennes yrke. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye
TRYGG PÅ SEG SELV: Hotel Cæsar-skuespiller Marte Sæteren (22) sier at forfengelighet er døden i hennes yrke. Foto: Rolf Ørjan Høgseth / Det Nye Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!