- Jeg sto bak Blitz-bombene

Johnny Olsen (41) la i går alle kortene på bordet, og tilstår at han sto bak to bombeangrep mot Blitz-huset på 90-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen hevder at han gjennomførte det første attenatet - i august 1994 - til fots. I november 1995 skal han ha brukt en sykkel til og fra åstedet. Begge ganger skal han ha gått i dekning i en leilighet på Oslos østkant etter aksjonene.

Bombene gikk av mens striden mellom nasjonalistene og Blitz raste i Oslo.

- Bombene var hevnaksjoner, men jeg ville ikke drepe noen, bare skremme, sier 41-åringen.

Bakgrunnen for tilståelsen er ifølge Olsen hans kristne tro, og at han ikke orker å leve med de kriminelle handlingene på samvittigheten.

I tillegg til bombeattentatene har Olsen gjennom årene bygd seg opp flere «beredskapslagre» på Østlandet.

- På det meste hadde jeg fire AG'er og fem maskinpistoler, hevder han.

De to bombeangrepene mot Blitz-huset i Oslo ble aldri oppklart. Olsen vil gi detaljer til politiet som han mener beviser at han forteller sannheten.

- Politiet fant en sekk like ved Blitz-huset etter den første bomben. I den lå det noen helt spesielle fyrstikker. Våpenet som ble avfyrt to ganger, var en Colt 45. Politiet kan bare sammenlikne med hylsene som ble funnet.

Olsen sier at han første gang brukte åtte kilo glynitt. Andre gang skal han ha kastet halvannen kilo dynamitt mot bygningen.

Han kontaktet i går sin forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, og fortalte at han ville melde seg.

- Det har nylig kommet en bestemmelse i loven om at den som tilstår og hjelper til å oppklare forbrytelser, vil få en vesentlig straffereduksjon. Det er jo positivt at noen ønsker å gjøre opp for seg på denne måten, sier Feydt.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt var i går kveld ikke kjent med at Olsen hadde meldt seg.

- Vi la mye ressurser i sakene den gang, og vil nå høre hva han forklarer om sakene. Vi har noen opplysninger som ikke har vært kjent for offentligheten, og vil kunne kontrollere disse opp mot hans forklaring, sier Abrahamsen.

MELDER SEG: Etter å ha påvist våpenlageret for Dagbladet, meldte Olsen seg på Sentrum politistasjon ved 21-tida i går.
TILSTÅR: 21. august 1994 gjennomførte Johnny Olsen det første bombeattentatet mot Blitz.