Jeg sutrer!

I dag brukte jeg én time og førti minutter til jobb i Oslo - på en tur som vanligvis tar ti minutter. Vi har all sympati, sier redaktøren i Nordlys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En aner jo uråd når det første som møter en utenfor døra om morgenen er femten centimeter nysnø. Ingen har brøytet fortauene og baksiden på leggene får kjørt seg idet jeg setter opp et rasende tempo for å nå t-banen.

Jeg kunne naturligvis spart meg.

For vi søringer kan sannelig kunsten å klage når trafikken ikke går som planlagt, og det er det jeg skal gjøre nå. Klage så det griner. Heldigvis får vi sympati nordfra.

- Neida, jeg synes ikke dere syter mye i hovedstaden. Det er klart det medfører mye problemer med trikk og t-bane når det kommer så mye snø, og jeg har stor forståelse for oppstyret, sier en smørblid redaktør i avisa Nordlys, Hans Kristian Amundsen.

Nattens snøfall kom som julekvelden på kjerringa i Oslo Sporveier, og systemet deres er visst ikke bygget for det, tja, dramatiske som skjedde mellom klokka fire og seks i morges. Da lavet det nemlig ned altfor mye snø på altfor kort tid, og snøen saboterte Sporveienes planer om et friksjonsfritt morgenrush.

- Under normale omstendigheter har ikke snøfall representert noen problemer, men mengden med snø som kom i løpet av et par timer i morges, ble for mye. Det som skjedde var at det pakket seg snø under strømskinnene, slik at det ikke ble kontakt mellom strømskinne og tog. Da kommer vi ingen vei, fortalte informasjonssjef i banedivisjonen i Oslo Sporveier, Bjørn Rydmark, til NTB tidligere i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer