MORALSK SVIKT: Den tidligere sjefen i det internasjonale pengefondet (IMF) Dominique Strauss-Kahn under intervjuet på den franske TV-kanalen TF1. Foto: AFP
MORALSK SVIKT: Den tidligere sjefen i det internasjonale pengefondet (IMF) Dominique Strauss-Kahn under intervjuet på den franske TV-kanalen TF1. Foto: AFPVis mer

- Jeg sviktet

Dominique Strauss-Kahn sier i et intervju at hans møte med en stuepike i New York var «upassende» og en «moralsk svikt», men ikke voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I intervjuet sier Dominique Strauss-Kahn, som gikk av som generaldirektør i Det internasjonale pengefondet (IMF) på grunn av saken, at han alltid vil angre på det som skjedde på luksushotellet Sofitel i New York.

Strauss-Kahn ble intervjuet av Claire Chazal, en venn av hans kone, og kan dermed ha unngått de hardeste spørsmålene.

- Det som skjedde omfattet verken vold eller tvang, ingen kriminell handling, sa Strauss Kahn om episoden på hotellsuiten 14. mai.

Han beskrev de syv minuttene med stuepiken Nafissatou Diallo som «et moralsk feilgrep jeg ikke er stolt av», men insisterte på at etterforskerne «ikke fant skrammer sår eller tegn på vold på hennes kropp».

Gammel voldtektsanklage Han ble også spurt om møtet med den 30 år yngre forfatteren Tristiane Banon, som i etterkant av voldtektsbeskyldningene på Manhattan, hevdet at Strauss Kahn forsøkte å voldta henne i forbindelse med et intervju i 2003.

Strauss-Kahn nektet ikke for at det hadde vært kontakt mellom de to.

- Jeg ble avhørt som vitne. Jeg fortalte, som sant var, at dette møtet var uten aggresjon eller vold. Jeg vil ikke si mer om det, sier Strauss-Kahn.

- Kastet bort muligheten 16. mai ble Dominique Strauss-Kahn fremstilt for retten New York Som følge av arrestasjonen, trakk han seg 19. mai 2011 som leder for IMF.

Politiets etterforskning avdekket at stuepiken hadde løyet om en rekke forhold. 1. juli ble han løslatt. Saken ble til slutt avvist av påtalemyndigheten på grunn av den påstått fornærmedes manglende troverdighet og mangel på bevis. Påtalemyndighetene hevdet de «ikke lenger hadde tillit» til at Strauss-Kahn utover rimelig tvil var skyldig siden stuepikens versjon av hva som skjedde stadig endret seg

Strauss-Kahn sier at han ble skremt av rettsvesenet i USA, og at han følte seg ydmyket av behandlingen han fikk.

Han bebreider også seg selv for å ha skuslet bort muligheten til å bli president i Frankrike, og han slår fast at han ikke vil stille i presidentvalget.