- Jeg synes det er fint når det er litt nedtona

Juleturistene valfarter til julehuset i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Juleshowet hos familien Mæhlum trekker store og små juleturister til huset i Sandvika i Bærum. Hver dag frem til julaften, klokka 18 og 20, starter et lysshow med musikk som vekker oppsikt langt utenfor nabolaget.

- Vi koser oss i jula i denne familien, men jeg vil ikke si at vi er julefolk. Det virket bare artig å lage et julehus, sier julehus-eier Gjermund Mæhlum til Dagbladet.

Amerikansk jul Idéen kom ikke overraskende fra en amerikaner. Kjæresten til Mæhlums søster har vokst opp i USA, der tungt dekorerte julehus er langt mer vanlig enn i Bærum.

INGEN NABOKLAGER: Julehus-general Gjermund Mæhlum sier han ikke har fått noen naboklager på juleshowet. Foto: Skjermdump fra video / NTB Scanpix
INGEN NABOKLAGER: Julehus-general Gjermund Mæhlum sier han ikke har fått noen naboklager på juleshowet. Foto: Skjermdump fra video / NTB Scanpix Vis mer

- Han eier dette utstyret, og trengte et hus å dekorere. Det var ikke vanskelig å svare ja, men vi har tonet det litt ned av hensyn til naboene, forteller han. 

Hele familien ble satt i sving i tre uker for å dandere over 10 000 lyspærer på hus og i hagen, skriver Budstikka som først omtalte saken. 

- Vi kunne dratt på med dobbelt så stort show, men jeg synes det er finest når det er litt nedtona, sier Gjermund Mæhlum.

Det har så langt ikke kommet noen naboklager, men Mæhlum er likevel ikke sikker på om alle er like fornøyd med påfunnet.

- Det er helt sikkert noen som ikke synes det er så fantastisk, men vi har hatt mange naboer på besøk som synes det er fint, sier han.

Juleturister Det er ikke bare naboene som tar turen over gata for å få med seg showet. Rundt 90 personer hadde tatt turen for å få med seg premieren på juleshowet 1. desember.

- Vi passer på å be folk om å parkere på egnede plasser, så de ikke fyller opp gata, forteller Mæhlum.

- Du er ikke redd for at naboene blir lei av to show med musikk og lys hver kveld fram til julaften?

- Nei, det frykter jeg ikke. Det er nok ikke noe problem. Vi lagde det for moro skyld, så har det egentlig bare ballet på seg. Vi har masse folk her, både klokka 18 og 20 hver kveld. 

Til tross for tilsynelatende fornøyde naboer, blir man nødt til å ta turen til Sandvika i år

- Det blir med denne ene gangen. Vi har det bare i år, sier Mæhlum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer