- Jeg synes det er flott at Sindre tenner på alle plugger for sin kone

Fabian Stang forsvarer Ernas ektemanns utblåsning.

FÅR STØTTE: Oslos ordfører Fabian Stang (H) gir Ernas ektemann ros for sitt rasende utspill på vegne av sin kone, Erna Solberg. Her er de to fotografert av Dagbladet i deres hjem i Bergen i forbindelse med en større reportasje. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
FÅR STØTTE: Oslos ordfører Fabian Stang (H) gir Ernas ektemann ros for sitt rasende utspill på vegne av sin kone, Erna Solberg. Her er de to fotografert av Dagbladet i deres hjem i Bergen i forbindelse med en større reportasje. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå går Oslos ordfører og Høyreprofil, Fabian Stang, ut og forsvarer Ernas ektemann.

- Jeg har stor forståelse for at Sindre er 150 prosent lojal overfor sin kone og vår partileder, sier Stang til Dagbladet og legger til:

- Jeg synes det er flott at han tenner på alle plugger for sin kone. Det gjør han som en super ektemann og ikke som Høyremann.

- Flott av Sindre Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, raste mot NRKs programleder Ingunn Solheim og eksploderte mot NRK på Twitter under gårsdagens skoledebatt. Stang synes det bare skulle mangle at Finnes reagerer.

- Jeg hadde blitt kjempeindignert om ikke kjæresten hadde blitt rasende på mine vegne av og til, sier ordføreren.

Finnes er gift med Høyres leder og statsministerkandidat. Til vanlig er han fagsjef i Norsk Industris avdeling for bransje og industripolitisk avdeling.

Twitter-happy Finnes var veldig aktiv tvitrer under gårsdagens tv-debatt:

- HADDE BLITT INDIGNERT: Fabian Stang sier han hadde blitt indignert om ikke kjæresten hadde reagert på hans vegne og gir Ernas ektemann, Sindre Finnes, støtte for at han reagerer på vegne av kona. - Det gjør han som super ektemann, ikke som Høyremann, sier Stang til Dagbladet. Her er Stang og kona Catharina Munthe (30) har ferie på hytta utenfor Kragerø. Bildet er tatt i 2007.  Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
- HADDE BLITT INDIGNERT: Fabian Stang sier han hadde blitt indignert om ikke kjæresten hadde reagert på hans vegne og gir Ernas ektemann, Sindre Finnes, støtte for at han reagerer på vegne av kona. - Det gjør han som super ektemann, ikke som Høyremann, sier Stang til Dagbladet. Her er Stang og kona Catharina Munthe (30) har ferie på hytta utenfor Kragerø. Bildet er tatt i 2007. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer

- Tror noen ansvarlige i NRK bør vurdere om Ingunn Solheim skal få permisjon i resten av valgkampen, skrev Finnes på Twitter.

- Blir dette en ny NRK debatt uten ett eneste kritisk spørsmål til Regjeringen til tross for at de har styrt Norge i åtte år? skrev han videre.

Du kan lese meldingene fra Erna ektemann her.

- Sverter Høyre Også etter debatten var Finnes lynklar i sin kritikk av statskanalen da NRK intervjuet ham om Twitter-aktiviteten.

Blant annet mente han at NRK fører en bevisst strategi for å sverte Høyre:

- Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, sa Sindre Finnes til NRK.

Uenig i kritikken Men ordfører Fabian Stang er uenig med Finnes i kritikken av NRK og media.

STØTTER SIN KONE: Sindre Finnes har mang en gang stått ved sin kones side. For noen år siden ga Høyre-kvinnene Finnes pris for sin innsats for Erna og Høyre og erklærte han som idealmannen. Her fra banketten på Høyres landsmøte i fjor. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
STØTTER SIN KONE: Sindre Finnes har mang en gang stått ved sin kones side. For noen år siden ga Høyre-kvinnene Finnes pris for sin innsats for Erna og Høyre og erklærte han som idealmannen. Her fra banketten på Høyres landsmøte i fjor. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes nok at det har vært ganske objektivt så langt fra de fleste medier. VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og til og med Klassekampen har alle vært ganske så objektive, sier Stang til Dagbladet.

Beklaget igjen Meldingene til Finnes ble fjernet fra Twitter-feeden etter at NRK gjorde et intervju med ham. Finnes ringte også opp NRK for å si følgende:

- Det jeg sa ble sagt i affekt. Jeg er inhabil i saken. Det var en debatt om min kone, og jeg var opprørt, sa han da.

Her er debatten som fikk det til å koke over Ernas ektemann.

Nå i dag har Ernas ektemann på ny beklaget utspillet overfor Ingunn Solheim og NRK.