- Jeg synes det er strålende at hun er så synlig. Men det er ikke sånn at Sylvi driver et one woman-show

Frp-leder Siv Jensen hyller Sylvi Listhaugs stil og tone, men nekter å snakke om arverekken i partiet hun har ledet i ti år.

OM LEDERSKAPET: Jensen kan få selskap av Sylvi Listhaug på oslobenken etter valget, men innvandringsministeren har foreløpig ikke bestemt seg for om hun vil stille som kandidat til stortingsvalget neste år. Her fra Frps landsmøte på Gardermoen i vår. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OM LEDERSKAPET: Jensen kan få selskap av Sylvi Listhaug på oslobenken etter valget, men innvandringsministeren har foreløpig ikke bestemt seg for om hun vil stille som kandidat til stortingsvalget neste år. Her fra Frps landsmøte på Gardermoen i vår. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vinteren og våren sto i Sylvi Listhaugs tegn. Den omstridte og frittalende innvandrings- og integreringsministeren var overalt, i alle medier, til alle tider.

Et søk i mediearkivet Retriever gir henne 4.000 flere treff enn partileder Siv Jensen fra midten av desember til slutten av juni.

- Jeg synes det er strålende at hun er så synlig. Men det er ikke sånn at Sylvi driver et one woman-show. Hun kommer ikke lenger enn hun får flertall for i regjeringen, sier Frp-lederen i et intervju med NTB.

– Utrolig fin stil

Ifølge Jensen er Listhaug en åpenbar styrke for Frp. Hun finner ingen grunn til å kritisere innvandringsministerens stil og tone og sier det er helt naturlig at hun er kontroversiell.

- Jeg synes Sylvi har en utrolig fin stil og tone. Hun er blid og vennlig, kontant og tydelig. Det er ikke så rart at hun er omstridt når hun bekler et område som skaper så mye debatt.

Frps nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sier begge nei til stortingsplass. Det åpner for at Sylvi Listhaug kan bli valgt inn i partiledelsen på landsmøtet til neste år, men selv har hun ikke engang klargjort om hun stiller som kandidat til Stortinget. Til NTB sier Listhaug at hun vil bestemme seg i løpet av august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer