Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes hun er kul

Naken-Fabian støtter kjole-Hansen.

- HAR POLITISK AGENDA: Oslos ordfører Fabian Stang mener de som kritiserer Inger Lise Hansens bilder i Det Nye har en politisk agenda.
Foto: Jacques Hvistendahl
- HAR POLITISK AGENDA: Oslos ordfører Fabian Stang mener de som kritiserer Inger Lise Hansens bilder i Det Nye har en politisk agenda. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Oslo-ordfører Fabian Stang satt ikke lørdagskaffen i halsen da han så avisstativene med en kjolekledd KrF-nestleder Inger Lise Hansen i går.

- Bildet er bare flott, sier Stang, som langer ut mot de mange som har kritisert Hansen.

- Politiske agendaer- De som kritiserer Inger Lise for bildene har utelukkende politiske agendaer. Når noen er ute etter oss, så bruker de et bilde når argumentene ikke når fram, sier Stang, som mener han snakker av erfaring.

Stang opplevde selv at et bilde der han tok turen opp av vannet etter en liten svømmetur under Stein Erik Hagens bursdag i 2006, stjal mye oppmerksomhet fra ordførervervet i begynnelsen.

- Mitt råd til Fru Hansen er: ta det med knusende ro. Folk har et helt avslappet forhold til slikt og de ser politikken og helheten. Velgerne er ikke dumme. Og er noen støtt av slike bilder, så er det vel andre ting de bør tenke på, sier Stang.

Tidligere i år markerte Hansen seg med å be om at KrF legger om den politiske kursen i liberal retning. Hun gikk for vinmonopol i alle kommuner og for å fjerne bekjennelsesparagrafen i partiet

Blant de hardeste kjole-kritikerne er den kristenkonservative partiveteran Anita Apeltun Sæle som sammenlikner Hansens opptreden med en glamourmodells.

- Der var jo uansett Borten som satte standaren i sin tid, humrer Stang.

- Valgerd ble også «tatt» Ordføreren har lagt merke til at KrF-nestleder Hansen ikke er den første i partiet som får følge pisken for oppførsel.

STILTE OPP I KJOLE: Inger Lise Hansen stilte opp i en kjole i Det Nye. Da ble det bråk i kristenmiljøet. Faksimile: Det Nye
STILTE OPP I KJOLE: Inger Lise Hansen stilte opp i en kjole i Det Nye. Da ble det bråk i kristenmiljøet. Faksimile: Det Nye Vis mer

- Valgerd ble også «tatt», men da på at hun sang. Men jeg tror ikke at dette har så mye med KrF å gjøre. Mekanismene dukker opp når folk mangler argumenter, sier Stang.

Han mener politikere lett blir kritisert når de opptrer utenfor den politiske arenaen og at de må vi være forberedt på kritikk når «de er sporty og stiller opp på noe artig».

- Jeg har opplevd mye rart selv, men krever at folk vurderer meg utfra den jobben jeg gjør, ikke andre ting.

Stang ville ikke løftet noen pekerfinger mot Hansen dersom de møttes.

- Jeg synes hun er kul og ville sagt: Bare fortsett, Inger Lise.

MENER BORTEN SATTE STANDAREN: Oslo-ordfører Fabian Stang mener Borten satt standarden for hva det er uproblematisk at en politiker er avbildet i allerede i 1969. Foto: Øystein Kleiven
MENER BORTEN SATTE STANDAREN: Oslo-ordfører Fabian Stang mener Borten satt standarden for hva det er uproblematisk at en politiker er avbildet i allerede i 1969. Foto: Øystein Kleiven Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!