«Jeg synes nedlasting er helt fint!»

Paul McCartney synes nedlasting er fint. Hvorfor ikke høre på ham?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg synes nedlasting er helt fint!»

Disse ordene kommer fra en av verdens mest kjente musiker, Sir Paul McCartney. Ved en pressekonferanse som ble dekket i Dagbladet fra 23/10-07 kom han med denne oppsiktsvekkende kommentaren. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Kommentarene strømmet på. Og ikke alle var positive. Artistene er kanskje på godfot med nedlastning, men kan plateselskapene si det samme?

Plateselskapene har opplevd en stor nedgang i salget av sine plater og man skylder på nedlastningen. EMI Music har mistet en av sine viktigste inntektskilder: Paul McCartney. Paul McCartney endte sitt samarbeid med EMI Music da han mente at plateselskapene har mistet sitt opprinnelige utgangspunkt: artistene. I stedet er han mer opptatt av penger. Universal Music hadde en nedgang på hele 19 prosent før skatt og andre plateselskaper melder om like nedslående resultater. Av de tre største plateselskapene EMI Music, Universal Music og Sony BMG Music Entertainment er det kun Sony BMG som hadde et noe positivt resultat.

Hva gjør at McCartney kan komme med en kommentar som dette når man hører slike negative resultater? McCartney forsvarer sitt ståsted med nedlastning som et nytt medium. Nedlastning har fått en ny status i medieverdenen, nedlastning har blitt en ny form for reklame. Denne reklamen var med på å gjøre Lilly Allen kjent. Nye artister oppdages stadig. Man kan si at en slik reklame kan være uvurderlig for band. Men McCartney er ikke den eneste om å mene dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer