- Jeg synes Putin er en fin fyr

Russlandsekspert mener det ikke er plass til ham i Norge.

- FÅR IKKE JOBB: Bjørn Nistad hevder Universitetet i Oslo har skvist ham ut fordi han åpent pro-russisk. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- FÅR IKKE JOBB: Bjørn Nistad hevder Universitetet i Oslo har skvist ham ut fordi han åpent pro-russisk. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg synes Vladimir Putin er en fin fyr og en sympatisk politiker som har reddet Russland. Det er jeg ikke redd for å si. Men fordi jeg mener det, får jeg ikke jobb i Norge, sier Bjørn Ditlef Nistad til Dagbladet.

Han har doktorgrad i russisk idèhistorie, har forelest, vært førstelektor og stipendiat ved Universitetet i Oslo (UiO).

- Blir sensurert i Norge Etter å skjelt ut utenriksminister Børge Brende for å «støtte og omgås fascister» på direktesendt TV i mars i år, har det vært stille fra Nistad. Til flere store, nasjonale russiske medier har han derimot snakket ut om «en langvarig konflikt med UiO som resulterte i at han fikk sparken». Han uttrykker stor frustrasjon over å ikke få si hva han mener i Norge.

- Det er min klare oppfatning at jeg hadde jobbet ved UiO nå, hadde det ikke vært for mine pro-russiske syn, sier han når Dagbladet møter ham utenfor universitetsbygget på Blindern.

At han «fikk sparken», mener han er en feilsitering av journalistene som intervjuet ham i juni. Han understreker likevel at han mener han ble skvist ut av universitetet da vikariatet hans endte etter fire år ved universitetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer