Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes veldig synd på gutten, men det var ikke meg

Erik Andersen (57) nekter for voldtekt i Farsund i 2002.

NEKTER STRAFFSKYLD: Erik Andersen (57) nekter for å ha vært i Farsund eller at han voldtok den 8 år gamle gutten tilbake i 2002. Bildet er fra overvåkingskameraet i Trondheim, som Andersen erkjenner delvis straffskyld for.
Foto: Politiet / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Erik Andersen (57) nekter for å ha vært i Farsund eller at han voldtok den 8 år gamle gutten tilbake i 2002. Bildet er fra overvåkingskameraet i Trondheim, som Andersen erkjenner delvis straffskyld for. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Erik Andersen er tiltalt for å forgrepet seg på en 8 år gammel gutt på en strand i Farsund på Sørlandet i månedsskiftet mai/juni 2002.

I retten i dag ble det avspilt to videoavhør av en svært beveget gutt som snakket i detalj om overgrepet mot ham.

Elektroniske spor
Tiltalte Erik Andersen, som politiet mener er Lommemannen, nekter straffskyld for forholdet. Han påstår han aldri har vært i Farsund.

- Jeg synes svært synd på den gutten som må gå gjennom dette, men dessverre kan ikke jeg gjøre noe med det, sa Andersen i sin forklaring om forholdet i dag.

Farsund ligger langs kystveien på Sørlandet. Andersen utelukker ikke at han i perioden kan ha kjørt forbi stedet. Det er uklart når voldtekten på stranda i Farsund skjedde, men anmeldelsen ble levert til politiet 20. juni 2002.

Politiet har hentet ut flere elektroniske spor fra Andersen i tidsperioden, men ingen av de som kom fram i retten stammer fra Farsund eller området rundt.

Det kom fram i retten at Andersen fikk en parkeringsbot i Arendal 1. juni 2002. Arendal ligger cirka 16 mil fra Farsund, med blant annet Kristiansand by i mellom.

- Samme stemme som Gullars
Andersen forklarte at han var på en del turer i Danmark og Tyskland på den tida og tok ferje. Utover det hadde han store problemer med å huske sine bevegelser langs kysten i 2002.

Etter at 57-åringen fra Bergen hadde forklart seg i dag, vitnet moren til offeret i Follo tingrett. Hun fortalte om hvordan sønnen hadde kommet styrtende til campingvogna deres etter overgrepet.

- Han kom løpende inn i vogna og spytta og spytta i oppvaskkummen. Han ville ikke fortelle noe. Han gikk videre på do og pussa tennene. Jeg kunne ikke forstå hva som hadde skjedd, sa moren.

Gutten fortalte ifølge moren ikke om forholdet før en god stund senere. I slutten av juni ble det anmeldt. Hun fortalte at politiet bare så vidt snakket med familien da de anmeldte forholdet i 2002.

- Han fortalte blant annet til politiet at stemmen til mannen som hadde gjort det lignet på Gullars fra Barne-tv , sa moren.

Og det valgte de ikke å skrive ned? Det er jo veldig rart?
spurte aktor, statsadvokat Per Egil Volledal.

- Ja, svarte moren.

Les alt om Lommemannen her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media