Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg synes ytringene er avskyelige, og har kjent at det koker over på grunn av dem

Mazyar Keshvari (Frp) vil ha diskusjon om lovendring.

FRIKJENT: Ubaydullah Hussain stod tiltalt for fem brudd på straffelovens § 147c som forbyr oppfordring til terror. Bakgrunnen var fem statusoppdateringer på det sosiale nettsamfunnet Facebook (se faktaboks). Selv mente Hussain at han ikke oppfordret til terror - og litt over klokka 11 i formiddag ble han frikjent av Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christensen/DAGBLADET
FRIKJENT: Ubaydullah Hussain stod tiltalt for fem brudd på straffelovens § 147c som forbyr oppfordring til terror. Bakgrunnen var fem statusoppdateringer på det sosiale nettsamfunnet Facebook (se faktaboks). Selv mente Hussain at han ikke oppfordret til terror - og litt over klokka 11 i formiddag ble han frikjent av Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christensen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alle mener at disse ytringene er forkastelige, sier stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) til Dagbladet.

Hussain stod tiltalt for fem brudd på straffelovens § 147c som forbyr oppfordring til terror. Bakgrunnen var fem statusoppdateringer på det sosiale nettsamfunnet Facebook (se faktaboks). Selv mente Hussain at han ikke oppfordret til terror - og litt over klokka 11 i formiddag ble han frikjent av Oslo tingrett.

Viktig verdi - Rettens oppgave var å finne ut om de også var i strid med norsk lov, og har kommet fram til at de ikke var et brudd på straffeloven. Det er en dom jeg tar til etterretning, sier Keshvari til Dagbladet.

- Men dette åpner for at vi må se på lovgivningen. Man bør se på om forherligelse av terroraksjoner bør bli forbudt, sier Keshvari.

Han vil foreløpig ikke fremme et konkret forslag om en slik lovendring - men er klar på at dette er så viktig at det må diskuteres umiddelbart.

- Ytringsfriheten er en ekstremt viktig verdi og et avgjørende prinsipp i vårt demokrati. Og skal vi gå inn på nye lovgivning som skal begrense ytringsfriheten er det en så alvorlig og stor sak at man ikke bør gjøre det bare på bakgrunn av forkastelige ytringer.

Avskyelige Keshvari har selv lest ytringene som Ubaydullah Hussain i formiddag ble frikjent for.

- Jeg synes de er avskyelige, og har selv kjent at det koker over på grunn av dem - ikke så mye på vegne av meg selv, men på vegne av de pårørende som har blitt utsatt for disse grusomme forbrytelsene som nevnes, sier Keshvari.

VIL DISKUTERE LOVENDRING: Mazyar Keshvari (Frp) vil diskutere om forherligelse av terroraksjoner bør bli forbudt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VIL DISKUTERE LOVENDRING: Mazyar Keshvari (Frp) vil diskutere om forherligelse av terroraksjoner bør bli forbudt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Terrorangrepet i Algerie rammet eksempelvis mange mennesker her i Norge, og det er vondt at mennesker kommer med slike ytringer. Likevel kan vi ikke la forferdelse og følelser styre oss alene, vi må tenke oss grundig om før vi foretar oss noe. Man må vokte seg vel i situasjoner der man er veldig opprørt, understreker han.

- Oppfordret ikke Ubaydullah Hussain har forklart at han ikke har ment å oppfordre til terror, men at han står for støtten han har gitt uttrykk for

I retten fikk Hussain en rekke spørsmål fra aktor om blant annet sitt syn på terrorhandlinger og Den islamske stat (IS, tidligere ISIL). Han nektet å svare på de fleste, og viste heller til sin frie forklaring, hvor han blant annet sa at han kunne svarer til Allah og islam, og at han ikke anerkjenner norske lover. Han mener vestlige myndigheter og medier «hyller vestens krigføring mot muslimer». 

- Når muslimsk befolkning angripes, så skyves det under teppet. Jeg har prøvd å svare med det samme. Jeg vil fortsette å avsløre Vestens hykleri og dobbeltmoral, har han forklart.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media