- Jeg takket først nei til Obama

Clinton mente hun var feil person til utenriksministerjobben.

GOD STEMNING: Hillary Clinton og Barack Obama, her fotografert i Kairo i forrige uke, er blitt nære samarbeidspartnere.    Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
GOD STEMNING: Hillary Clinton og Barack Obama, her fotografert i Kairo i forrige uke, er blitt nære samarbeidspartnere. Foto: REUTERS/Larry Downing/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Etter en lengre periode med motstridende meldinger og spill i mediene, takket Hillary Clinton ja til å bli utenriksminister i USA.

Hun ble med det en nær samarbeidspartner til Barack Obama, rivalen hennes fra demokratenes presidentvalgkamp.

Ga Obama en liste med andre navn
Nå avslører hun at hun egentlig sa nei til jobben. Hun trodde heller aldri at hun ville bli tilbudt dem.

- Jeg ante ikke at han hadde en plan om å tilby med jobben, sa Clinton i et intervju i TV-programmet «This Week» på ABC i går.

- Da vi hadde vårt første møte der han foreslo det, sa jeg: «Jeg tror ikke jeg er rett person til dette (...)». Og jeg ga ham en liste med mange navn som jeg følte ville bli gode utenriksministere, sa hun.

Men Obama klarte å overtale Clinton.

- Først og fremst fant jeg ut at når presidenten ber deg om å gjøre en jobb, så bør du ha en veldig god grunn til å si nei. Og hvis jeg hadde vunnet og bedt ham om å hjelpe meg, så hadde jeg håpet at han hadde sagt ja, sa hun.

- Har bestått testen
Mens de fortsatt kjempet mot hverandre var stemningen dårlig mellom de to valgkampanjene. Clinton laget blant annet en TV-reklame der hun spurte hvilken kandidat som ville være den beste hvis det kom en krisetelefon til Det hvite hus klokka tre om natta.

Clinton mener Obama nå har bestått den testen.

- Han har vært sterk, omtenksom og standhaftig. Jeg synes han gjør en fantastisk jobb. Og det er en ære å jobbe for ham, sa hun i intervjuet.