Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg takler ikke at folk har tapt penger

Det sier en preget Per Sten Andersen til Dagbladet.

TILTALT: Det tidligere samboerparet Eva-Karin Haugen (55) og Per Sten Andersen (74). Foto: PRIVAT
TILTALT: Det tidligere samboerparet Eva-Karin Haugen (55) og Per Sten Andersen (74). Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bedrageritiltale Per Sten Andersen har lenge avslått å snakke med pressen, men ønsker å gi en unnskyldning til ofrene i et intervju med Dagbladet under rettssaken i Oslo tingrett.

- Jeg har grått mye for dem som er rammet av dette, svarer han på spørsmål fra Dagbladet om hva han tenker om alle aksjesparerne som tapte store penger på aksjeklubben TA Invest

Adersen styrte TA Invest sammen med medtiltalte Eva-Karin Haugen til den gikk konkurs i 2009.

I dag startet saken i Oslo tingrett, der de to står under tiltale for brudd på bokføringsloven, bedrageriparagrafen og verdipapirloven. Andersen å siktet for bedrageri på 340 millioner kroner og for flere brudd på regnskaps- og bokføringsloven.

- Tiltalen bygger på at de har forledet investorer ved å fortelle om en avkastning som ikke var reell, sier aktor Christian Stenberg.

Tiltalen lister opp 239 sparere som har tapt alt fra noen tusenlapper til nesten 20 millioner kroner.

Venner og familie Svært mange nære venner og familie var med i aksjeklubben Per Sten Andersen styrte fra 1996 til den gikk konkurs i 2009. 74-åringen ønsker å beklage til de som tapte store beløp på å investere i aksjeklubben han drev sammen med sin tidligere samboer.

- Jeg takler ikke at folk har tapt penger, sier Andersen til Dagbladet.

- At dem som jeg var glad i..., sier en preget Andersen før han stopper, unnskylder seg og må gå videre.

Ifølge e24.no investerte Andersens datter 250 000 kroner i aksjespareklubben. Hans svigerforeldre investerte 150.000 kroner.

Lang etterforskning Politiet har brukt nesten fem år på etterforskningen i den store saken der Per Sten Andersen (74) og Eva-Karin Haugen (55) står tiltalt for grove bedragerier gjennom aksjespareklubben TA Invest.

Hans tidligere samboer Haugen erklærte seg ikke skyldig da tiltalen ble forkynnet i dag i Oslo tingrett i dag.

Skylder på Huagen Den tidligere mattelæreren Andersen mener ifølge sin forsvarer at Haugen ga ham feilaktig informasjon om investeringer og avkastning, uten at han visste om tapene i spareklubben. Selv ga han de oppblåste tallene, som viste store gevinster i aksjemarkedet, til hundrevis av aksjeklubbmedlemmer.

- Andersen har det helt forferdelig, fordi han hele tiden trodde at det han rapporterte var riktig. Han har stolt på grunnlagsmateriale han fikk fra sin tidligere samboer, sier advokat Christian Hjort til Dagbladet.

Jobbet som aksjemegler Haugen jobbet blant annet i Terrafond, før hun sluttet i på begynnelsen av 2000-tallet og overtok handelen med aksjer i TA Invest. Hun sagt seg ikke skyldig ifølge tiltalen og mener at hun forvaltet midlene i fondet til det beste for sparerne.

Hennes forsvarere er tilbakeholdne med å kommentere utspillet fra medtiltaltes forsvarer.

- Vi får bare høre hennes forklaring i retten om dette, sier Haugens forsvarer, Marianne Darre-Næss, til Dagbladet.

SKYLDER PÅ SAMBOEREN: Tiltalte Per Sten Andersen i TA Invest i Oslo tingrett. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SKYLDER PÅ SAMBOEREN: Tiltalte Per Sten Andersen i TA Invest i Oslo tingrett. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart