- Jeg tåler at regjeringen bruker 2015. Men det er maks

Per Sandberg (Frp) gir justisminister Anders Anundsen (Frp) frist ut året med å sende ut mulla Krekar.

FRP OG KREKAR: I opposisjon var Frp-iveren sterk for å få mulla Krekar sendt ut av Norge. Frp-nestleder Per Sandberg mener Høyre/Frp-regjeringen må løse saken i løpet av året. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
FRP OG KREKAR: I opposisjon var Frp-iveren sterk for å få mulla Krekar sendt ut av Norge. Frp-nestleder Per Sandberg mener Høyre/Frp-regjeringen må løse saken i løpet av året. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omstridte mulla Krekar slippes om tre uker fri etter å ha sonet en dom på to år og ti måneder i fengsel for trusler mot tre kurdere og Høyre-leder Erna Solberg.

Krekar har et endelig utvisningsvedtak mot seg fra 2007, og særlig Frp har vært klinkende klare på at Krekar skal ut av landet.

Overgangen fra opposisjon til regjeringskontorene har imidlertid ikke vist seg å være alt Frp trengte for å få til en utvisning - under forhandlingene om en blåblå regjeringsplattform måtte Frp-leder Siv Jensen konstatere at en regjering der Frp var med, likevel ikke kom til å sende Krekar til galgen i Irak.

Utvisningsvedtaket mot Najumuddin Faraj Ahmad, som han egentlig heter, er ikke effektuert fordi Irak ikke kan garantere at han ikke får dødsstraff.

Her er en samleside om mulla Krekar på Dagbladet.no

Sandberg: Frist ut året - Per Sandberg, står det et fly klart til Krekar når han slipper ut?

- Hadde det vært opp til meg.., begynner Sandberg, før han avbryter seg selv.

- Jeg regner med at regjeringen har videreført den jobben den rødgrønne regjeringen var i gang med for å få ham ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.