Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tar ansvaret, ikke makta

Tom Remlov er enig i at det oppsto problemer mellom ham og regissørene av den nye filmen «1996: Pust på meg», men ikke at krangelen skyldes hans behov for å ha makt over filmen: - Jeg utøver mitt ansvar, det er ikke det samme som makt, sier Norsk Film-direktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Remlov avviser også at interne stridigheter med regissørene er årsaken til at filmens premiere ble utsatt i et halvt år.

- Etter at filmen ikke ble ferdig til Haugesund-festivalen, har mitt mål vært å ha premiere på Tromsø-festivalen, sier Remlov.

At det på et tidspunkt ble sagt at «1996: Pust på meg» skulle ha premiere i jula, mener Remlov var et uttrykk for distributørens ønske, ikke hans. At den ordinære kinopremieren nå er utsatt fra 24. januar til februar, mener han kinoene må svare for.

Nytt prosjekt

- Hva skyldes utsettelsen, da?

- At det tok litt lengre tid å lage siste episode enn vi hadde planlagt.

- Ingen uforutsette problemer, altså?

- Jo, de problemene som oppsto var annerledes enn de jeg trodde skulle komme, sier Remlov.

Problemer til tross: Han holder fast ved målsettingen om å lage én slik episodefilm, med flere regissører og manusforfattere, hvert år. Den kommende års filmer har imidlertid byttet rekkefølge, slik at det vi nå kan ventes oss er «1997: Tørst» og «1998: Norway».

Utlandet

Remlov sier han har funnet to av tre regissører til «1997: Tørst», at en av dem er utenlandsk og en norsk. Filmen skal tas opp i utlandet.

- Når blir den ferdig?

- Mitt ønske er å ha premiere i Tromsø neste år, til samme tid, sier Tom Remlov.

· «1996: Pust på meg» blir altså vist første gang på Tromsø Internasjonale Filmfestival 23. januar. På denne festivalen blir også den samnordiske samiske spillefilmen «Stol på ministeren» vist for første gang.

16. januar: Bare kaos og krangel

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media