- Jeg tar til tårene hver gang

Trygve Slagsvold Vedum om familiedramaet som formet ham som menneske og politiker.

FARENS OPPVEKST: Trygve Slagsvold Vedums far Trond forteller om en rørende omsorg fra det lille lokalsamfunnet da han og faren ble alene. - Det er bygde-Norge på sitt beste. Folk på gårdene rundt her visste hva som hadde skjedd. De omfavnet oss. Jeg fikk en trygg oppvekst. Reporter: Gunnar Ringheim / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYSTRE SLIDRE I VALDRES (Dagbladet): - Familiehistoria vår har formet mine politiske holdninger. Den handler om sorg og sårbarhet, men også om å bry seg, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Fortellingen om farens reise fra foreldreløs fattiggutt til førstelektor, er også historien om Norge, om velstandsutvikling og sikkerhetsnett, om etterkrigsgenerasjonen som ikke lenger var totalt prisgitt foreldrenes inntekt for å ta utdanning, takket være etableringen av Statens Lånekasse i 1947.

Trond Vidar Vedum forteller om en rørende omsorg fra det lille lokalsamfunnet da han og Trygve Slagsvold Vedums farfar ble alene.

- Det er Bygde-Norge på sitt beste. Folk på gårdene rundt her visste hva som hadde skjedd. De omfavnet oss. Hver eneste sommer fikk jeg være med på stølen sammen med deres barn. Det ble veldig gode somrer, og jeg gikk aldri og følte på at jeg var en ensom gutt. Jeg fikk en trygg oppvekst. Yrkesveilederen min på realskolen på Gjøvik sa at jeg burde hatt store psykiske problemer. Jeg har aldri hatt mareritt. Det er egentlig ei solskinnshistorie. Jeg blir aldri ferdig med Valdres, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer