- Jeg tenker det verste nå

Familiene til de tre savnede nordmennene på Grønland har fått bekreftet funn av ryggsekker i en elv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Letemannskapene på Grønland har funnet  ryggsekker i og ved en elv i området der de tre nordmennene er savnet.

Ryggsekkene ble funnet av et helikopter i ettermiddag.

Visepolitimester på Grønland, Morten Nilsen, bekrefter overfor NTB at ryggsekkene tilhører de savnede nordmennene.

Familiene til de savnede har fått bekreftet fra en kontaktperson på Grønland at sekkene tilhører de tre kameratene fra Jæren.

- Tenker det verste nå - Jeg tenker det verste nå. Det har iallefall skjedd noe som ikke skulle skjedd, sier Jette Alette Bang-Haagesen til Stavanger Aftenblad. Hun er samboer med en av de savnede, Magnar Haarr (24) fra Vigrestad. 

De to andre savnede hobbyfiskerne er Tormod Aniksdal (24) fra Vigrestad og Jonas Reiestad (31) fra Nærbø.
 
De dukket ikke opp til avtalt møtepunkt fredag etter en fisketur til Paradisdalen i området ved indre Strømfjord - Kangerlussuaq på lokalspråk - på vestkysten av Grønland.

Det er ikke lov med motorisert ferdsel i det fredede området, og de tre nordmennene gikk innover seks dager før de avtalte å være tilbake.

- Ikke så erfarne Jette Alette Bang-Haagensen sier at hennes samboer Magnar Haarr og Tormod Aniksdal har vært på Grønland en gang tidligere.
 - Men ellers er han ikke en erfaren friluftsmann. Så det som står skrevet om det er feil, sier hun til Aftenbladets nettuttgave.

Ikke isbjørn Det er ikke isbjørn i området, bare moskus og rein av dyr.

Ifølge visepolitimesteren er det fint vær i området.

Det er stor vannføring i mange elver på grunn av issmelting.

Vært der før Broren til den savnede Magnar Haar sier til Jærbladet at to av de tre turkameratene var på tur på Grønland også i fjor, og at alle tre er svært turvante.

De hadde ikke med seg GPS eller satellittelefon. Det er ikke mobildekning i området.

Fant tre madrasser Han forteller at det sammen med den ene ryggsekken også var tre turmadrasser som de savnede nordmennene hadde med seg.

Det er nå ni dager siden de tre friluftsmennene la ut på tur. Det er mulig å komme langt ut av kurs over så lang periode.

10 grader pluss Misvisningen på kompasset i området 32 grader vest i forhold til hjemme på grunn av nærheten til Nordpolen.

— Det er et enormt område vi søker i. Turområdet ligger i fjellterreng, og det er mange skrenter i området. Men været er godt, temperaturen ligger rundt ti plussgrader, sa vakthavende politiassistent Erik Rasmussen på Grønland til NTB mandag formiddag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer