Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenker ikke på annet enn de døde og skadede

Mats Jansson vil ikke snakke om årsaken til Madrid-katastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MADRID (Dagbladet.no): Konsernsjef Mats Jansson var tydelig preget på dagens pressekonferanse om fly-katastrofen i Madrid i går ettermiddag.

153 mennesker mistet livet da et MD 82-flyet fra SpanAir skled av rullebanen under take off.

Jansson benyttet sitt innlegg på pressekonferansen til å meddele sine kondolanser til de som er rammet og har mistet sine kjære.

- Vi ønsker å være her. Vi ønsker å være i nærheten av hvor tragedien skjedde. Vi ønsker å være nær de som er berørt direkte eller indirekte, og får og forsikre at all mulig hjelp er tilgjengelig for de berørte, sa Jansson, og la til at både han og resten av SAS-konsernet er sjokkerte etter ulykken.

Men da de rundt 200 oppmøtte pressemedarbeiderne fra hele Europa fikk stille spørsmål om ulykken, var Jansson mer ordknapp.

- Var det virkelig ansvarlig å sende det flyet på vingene? spurte Dagbladet.no konsernsjefen i SAS.

- Du, jeg kommenterer ikke selve hendelsen. Det jeg bryr meg om akkurat nå er å støtte alle menneskene som er rammet - både døde og skadede. Jeg tenker ikke på noe annet, svarte Jansson, før han hastet av gårde.

Spanair eies av SAS, og det var derfor Jansson var tilstede på pressekonferansen i ettermiddag.

image: - Jeg tenker ikke på annet enn de døde og skadede

- Jeg fløy fra Beijing og fikk beskjed fra cockpiten om ulykken. Da var det helt naturlig å komme hit i dag, sa Jansson videre.

Heller ikke administrerende direktør i SpanAir ønsket å snakke om årsaken til ulykken under pressekonferansen i dag.

- Vi ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken på nåværende tidspunkt. Det kan forstyrre etterforskningen og villede de pårørende, sa Marcus Hedblom til pressen.

Før flyet forlot gaten første gang oppdaget kapteinen noe feil med et luftinntak til varmesystemet. Dette ble ifølge Hedblom utbedret før flyet forlot take off andre gangen.

Før pressekonferansen startet i Melia Avenida America Hotel, ikke langt fra ulykkesflyplassen, ble tragedien markert med ett minutts stillhet, slik det ble gjort i hele Spania.

Det er erklært landesorg i Spania i tre dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!