- Jeg tenker konstant på ofrene

Costa Concordia-kapteinen beklager ulykken.

BEKLAGER: Francesco Schettino sier han konstant tenker på ofrene etter ulykken. Foto: AP Photo/Mediaset, HOEP / AFP PHOTO / Vincenzo Pinto
BEKLAGER: Francesco Schettino sier han konstant tenker på ofrene etter ulykken. Foto: AP Photo/Mediaset, HOEP / AFP PHOTO / Vincenzo Pinto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kaptein Francesco Schettino ble raskt arrestert etter at cruiseskipet Costa Concordia gikk på grunn utenfor Giglio i Italia den 13. januar i år.

Ulykken kostet 32 mennesker livet, og det har haglet med beskyldninger mot Schettino i både italiensk og internasjonal presse. Flere har fortalt at han satt i restauranten og spiste med en kvinne da skipet grunnstøtte, og at han raskt reddet seg selv ved å forlate skipet i en redningsbåt. Han har selv fortalt at han falt oppi redningsbåten.

I et TV-intervju med itelienske Canale 5, fortalte kapteinen i går om ulykken og tiden etterpå for første gang.

Han forteller at han konstant tenker på ofrene for ulykken. Kapteinen forteller at han klandrer seg selv for å ha vært distrahert, og for å ikke ha vært ombord på skipet da det sank.

- Det var akkurat som om det gikk i svart i alles hoder og i instrumentene samtidig, sa kapteinen.

- Var distrahert - Når det skjer en ulykke er det ikke bare skipet eller selskapet som identifiseres, kapteinen identifiseres også, så det er naturlig at jeg unnskylder som en respresentant for dette systemet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer