MINNESTUND: Mange Oslo-mennesker samlet sett til minnestund for Mohamed Ahssain.
MINNESTUND: Mange Oslo-mennesker samlet sett til minnestund for Mohamed Ahssain.Vis mer

- Jeg tenker mye på de pårørende og ønsker det ugjort

Tommy Henriksen (39) satte heroinsprøyte på Mohamed Ahssain på utestedet Kamikaze.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om Kamikaze-drapet

(Dagbladet.no): I dag startet rettssaken mot de tre mennene som står tiltalt for å ha drept Mohamed Ahssain på utestedet Kamikaze.

Chris Pham (36) og Tommy Henriksen (39) erkjente begge å ha deltatt i drapet, mens deres medtiltalte Mohamed Usman Ali (25) nekter straffskyld. Politiet omtaler drapet, som framstår som en regelrett likvidering, som «ekstremt brutalt».

- Ble spurt om å drepe
Tommy Henriksen avgir i dag forklaring i Oslo tingrett. Han sier seg skyldig i forsettelig, men ikke overlagt drap.

- Jeg tenker mye på de pårørende og ønsker det ugjort. De pårørende må få vite den hele og fulle sannheten. Det er derfor jeg valgte å gi full tilståelse og har forklart meg i detalj til politiet om mitt og andres ansvar i saken, sa Henriksen i sin forklaring.

Henriksen forteller at han ble kjent med Chris Pham i fengselet hvor han sonet en incestdom han mener han er uskyldig i. Han har forklart hvordan Pham ble en slags omsorgsperson for ham i fengselet. Henriksen sier han så opp til Pham.

Da Pham spurte ham om han var villig til å være med på å drepe en person, sa han ja til det.

- Jeg sa ja, men trodde aldri drapet skulle bli noe av, sier Tommy Henriksen.

39-åringen sier at Pham ba ham skaffe heroin, gaffateip, plastfolie og en bag til å fjerne liket i. På drapsdagen 28. februar i fjor hadde Henriksen med seg alt dette til utestedet Kamikaze.

Satte sprøyte før drapet
Drapsofferet Mohamed Ahssain eide utestedet, og drapet skjedde under forhandlinger om overtakelse av Kamikaze som Ahssain skal ha blitt tilbudt fem millioner kroner for.

Handelen ble aldri noe av. Isteden ble 31-åringen ført ned i kjelleren, hvor han ble brutalt drept.

Tommy Henriksen sier han gikk på toalettet og satte ei sprøyte amfetamin før drapet ble begått.

Oslo tingrett fikk i formiddag høre Henriksen forklare at han holdt offeret mens medtiltalte Ali slo. Henriksen var også den som satte heroinoverdosen på Ahssain og surret plastfolie rundt hodet hans, etter sigende på ordre fra Pham.

- Det er mulig at dosen heroin var nok til å drepe ham. I hvert fall nok til å gjøre han bevisstløs, sa Henriksen i retten.

Var venn med Pham
Henriksen forteller at han forgudet Pham. I ettertid ser han hvordan Pham brukte ham. Pham var hans eneste venn i fengselet og Phams status bedret hans soning. I utgangspunktet er incestdømte upopulære i fengsel.

Henriksen ble advart av et familiemedlem som hadde lest at Pham sonet for å ha planlagt et drap, men Henriksen ville ikke bryte kontakten med sin venn.

Aktoratet ønsker alle tre tiltalte idømt forvaring, slik at de kan holdes fengslet helt til retten mener det er trygt å la dem komme tilbake til samfunnet.

ÅSTEDET: Nattklubben Kamikaze i Oslo. Foto: Scanpix
ÅSTEDET: Nattklubben Kamikaze i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer
DREPT: Mohamed Ahssain ble drept på utestedet Kamikaze i Oslo i mars 2007. Foto: TV Norge
DREPT: Mohamed Ahssain ble drept på utestedet Kamikaze i Oslo i mars 2007. Foto: TV Norge Vis mer