- Jeg tenker på de som er rammet, dette er voldsomme krefter

Stoltenberg besøker akkurat nå en av bygdene hardest rammet av flommen.

- VOLDSOMME KREFTER:   Statsminister Jens Stoltenberg besøker Kvam, og hilser på flomofre og ser på flomskadene.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
- VOLDSOMME KREFTER: Statsminister Jens Stoltenberg besøker Kvam, og hilser på flomofre og ser på flomskadene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVAM (Dagbladet): - Dette er voldsomme naturkrefter. Jeg tenker på de som er rammet, sier Stoltenberg under sitt besøkt i et av tettstedene hardest rammet av den pågående flommen.

• Følg Stoltenbergs besøk i Kvam direkte i vårt flomstudio.

Like etter klokka 18 torsdag landet statsministeren i helikopter i Kvam i Nord-Fron kommune, for å møte lokalbefolkningen og snakke med pressen.

- Vi i Norge er vant til uvær og flom, men vi må venne oss til at det blir mer av det med klimaendringer, sier Jens Stoltenberg.

Hva vil du si til de som er rammet av dette?

- Vi føler med dere, og gjør det vi kan for å bistå og for å hjelpe. Det er mange mennesker som gjør en fantastisk jobb nå. Det må gjøres mer for å forebygge. Det er gjort mye, men det må gjøres enda mer, sier Stoltenberg til Dagbladet.

- Dette er en påminnelse om at det kommer til å komme flere situasjoner som denne, sier Stoltenberg, som takket de som arbeider for å hjelpe dem som nå er rammet av flommen.

200 av de 800 beboerne som bor i bygda Stoltenberg nå besøker ble evakuert fra nyrestaurerte hjem som ble ødelagt av pinseflommen i juni 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer