- Jeg tenker på dem som har mistet sine. Jeg vet hva de kommer til å gå gjennom.

Enka etter bussjåfør Audun Bøland (39), som ble knivdrept på Valdresekspressen i 2003, tenker nå på de etterlatte.

FAGERNES: Tobarnsfar Audun Bøland (39) ble drept da han kjørte Valdresekspressen i 2003. I dag ble bussruta igjen kapret, da en mann i 50-åra drepte tre passasjerer. Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix
FAGERNES: Tobarnsfar Audun Bøland (39) ble drept da han kjørte Valdresekspressen i 2003. I dag ble bussruta igjen kapret, da en mann i 50-åra drepte tre passasjerer. Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ti år siden bussjåfør Audun Bøland (39) ble knivstukket og drept i Fagernes mens han kjørte Valdresekspressen.

En 26 år gammel etiopisk mann gikk amok på bussen og angrep Bøland, som på heltmodig vis klarte å stanse bussen. Han reddet med det trolig livet til de 34 passasjerene.

Audun Bøland ble kåret til årets navn i Dagbladet i 2003 for heltedåden.

I dag ble Valdresekspressen kapret igjen. Denne gangen ble samtlige tre mennesker på bussen drept av en mann i 50-åra.

- Da politiet kom fram, så viste det seg at tre personer er drept av en mann i 50-årene som ikke er etnisk norsk. Han ble tatt hånd om av politiet, etter han først ble tatt hånd om av brannvesenet, sier assisterende stabssjef Odd Arve Solvåg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Tenker på de pårørende Solhild Bøland mistet mannen sin Audun i tragedien i 2003. Hun er preget av nyheten om de tre drepte da Dagbladet snakker med henne i kveld.

- Jeg tenker på dem som sitter igjen og har mistet sine. Jeg vet hva de kommer til å gå gjennom. Jeg tror alle er like sjokkerte, sier Solfrid Bøland til Dagbladet.

Busselskapet omtaler det som «grusomt» at Valdresekspressen er angrepet for andre gang på ti år.

- Det er helt forferdelig, for dette er jo andre gangen at Valdresekspressen opplever akkurat det samme. Det er 10 år siden sist gang, i 2003. Dette er helt grusomt, sier daglig leder Bjørn Østbye i Nor-way bussekspress til Dagbladet.

Kapringsdrama I 2003 knvistakk den 26 år gamle gjerningsmannen flere passasjerer, men samtlige klarte å ta seg ut.

Etioperen forskanet seg så i bussen før han overga seg til politiet. Han ble seinere erklært psykotisk og overført til tvungen psykisk helsevern.

- SJOKKERT: Solhild Bøland mistet mannen sin Audun da han ble stukket ned med kniv på Valdresekspressen. Her sitter hun foran ektemannens gravstein. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
- SJOKKERT: Solhild Bøland mistet mannen sin Audun da han ble stukket ned med kniv på Valdresekspressen. Her sitter hun foran ektemannens gravstein. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer