- Jeg tenker på det hele tiden. Det er så skummelt. Alt står på spill

I dag starter den omtalte drapssaken på nytt for italiensk rett.

I USA: Amanda Knox har hele tiden hevdet at hun er uskyldig. Nå er hun tilbake i USA, og vil ikke være tilstede når rettssaken starter igjen i dag. Bildet er fra et intervju hun gjorde med NBC News tidligere denne måneden. Foto: Peter Kramer / NBC / Reuters
I USA: Amanda Knox har hele tiden hevdet at hun er uskyldig. Nå er hun tilbake i USA, og vil ikke være tilstede når rettssaken starter igjen i dag. Bildet er fra et intervju hun gjorde med NBC News tidligere denne måneden. Foto: Peter Kramer / NBC / ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har allerede blitt fengslet som uskyldig i Italia. Jeg kan bare ikke gå gjennom det igjen, sier Amanda Knox (26) under et intervju med tv-kanalen NBC.

Den amerikanske studenten ble nærmest verdenskjent da hun, sammen med sin tidligere kjæreste, Raffaele Sollecito (29), ble mistenkt og dømt for å ha drept romkameraten Meredith Kercher i den italienske byen Perugia i 2007.

Ifølge dommen ble britiske Kercher drept i det som beskrives som et narkotikarelatert seksuelt overfall. Knox har hele tiden hevdet sin uskyld, og ble under ankesaken frikjent for drapet.

Påtalemyndighetene anket frikjennelsen til Høyesterett, som opphevet frikjennelsen og besluttet at saken skulle opptas på nytt. Selv vil Knox ikke være tilstede når saken går for retten i Firenze i dag. Hvis domstolen velger å stå ved den første dommen, vil Italia sannsynligvis be om at Knox blir utlevert fra USA.

- Alt på spill Etter drapet fikk Knox tilnavnet «Foxy Knoxy» i media, etter avsløringene og ryktene rundt hennes sexliv. Nå frykter hun at hun vil bli dømt for det brutale drapet på nytt.

- Jeg tenkte på hvordan det ville være å leve hele livet i fengsel og å miste alt, miste det jeg har hatt muligheten til å komme tilbake og bygge opp, sier hun til NBC.

- Jeg tenker på det hele tiden. Det er så skummelt. Alt står på spill.

Tidligere i år ga Knox ut selvbiografien «Waiting to be heard», hvor hun blant annet skriver om festlivet hun levde før Kercher ble drept og hun selv havnet i fengsel. I boka skriver hun om kvelden Kercher ble drept, og hevder, som i retten, at hun var hjemme hos Sollecito.

- Vi var inne. Vi spiste, så en film, vi røykte, vi hadde sex, vi var sammen, skriver hun.

Knox hevder at det var først da hun kom hjem neste morgen at hun så små blodflekker på vasken da hun skulle ta seg en dusj. Da hun kom ut av dusjen skal hun ha lagt merke til blod på teppet på gulvet, og dro tilbake til Sollecito.

Etter frokost fortalte hun kjæresten om blodflekkene, og han kontaktet politiet, hevder Knox. I leiligheten fant politiet Kercher drept.

- Det slo meg aldri at jeg kunne bli mistenkt, sier hun.

Tilstede i retten Sollecito vil være tilstede under deler av rettssaken, fortalte han far til italienske medier forrige uke. Det er forventet at retten hovedsaklig vil diskutere tekniske forhold.

Meredith Kercher ble funnet drept i leiligheten hun leide sammen med Amanda Knox og to andre italienske studenter i den lille byen Perugia.

FOR RETTEN PÅ NYTT: Dette bildet fra 2007 viser Amanda Knox og den tidligere kjæresten Raffaele Sollecito utenfor leiehuset hvor den britiske studenten Meredith Kercher (21) ble funnet drept. Foto: Stefano Medici / AP Photo
FOR RETTEN PÅ NYTT: Dette bildet fra 2007 viser Amanda Knox og den tidligere kjæresten Raffaele Sollecito utenfor leiehuset hvor den britiske studenten Meredith Kercher (21) ble funnet drept. Foto: Stefano Medici / AP Photo Vis mer

Kercher hadde over40 sår, inkludert et dypt kutt i halsen. Politiet mener hun ble drept i en slags sexlek. Kerchers familie sa etter frikjennelsen i 2011 at de ikke var klare til å tilgi Knox, og at de fortsatt mente at hun hadde vært delaktig i drapet.

De pårørendes advokater sier familien nå er fornøyd med at saken skal opp for retten igjen, og kaller den tidligere dommen for «overfladisk».

Doplangeren Rudy Guede ble også tiltalt og dømt for drapet under den første rettssaken. Han valgte å ikke anke dommen, og soner nå dommen på 16 år i fengsel.