- Jeg tenkte at det hadde gått av en bombe på kjøpesenteret

Knut Frode Rekve ble slengt i grøfta av trykkbølgen fra eksplosjonen da han syklet på vei hjem fra jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Knut Frode Rekve (59) syklet på vei hjem fra jobb da han havnet midt i eksplosjonsdramaet ved Mills-fabrikken i Fredrikstad.

- Jeg snakket med kona på telefonen om hva vi skulle ha til middag da jeg plutselig hørte et høyt drønn, sier han til Dagbladet.

Trodde det var en bombe - I et mikrosekund tenkte jeg at det hadde gått av en bombe på kjøpesenteret, men så ble jeg løftet opp i lufta og slengt i grøfta. Jeg løftet instinktivt hendene opp over hodet og det haglet glass og sand over meg, sier Rekve videre.

Rekve hadde flaks, en sykepleier kom raskt til stedet.

- Jeg hørte en stemme som snakket til meg. Det var en som hadde sett det hele og var sykepleier. «Ligg stille, du er nok hardt skadd,» sa hun. Jeg sa jeg trodde jeg ikke var det. «Okay, da må vi komme oss vekk herifra,» sa hun.

Ambulansen kom raskt til stedet, og da de forsto at det var flere skadde og en omkommet kjørte sykepleieren Rekve til legevakta. Der fikk han sydd en flenge i ryggen og en i lår, før han ble sendt hjem.

- Akkurat nå er jeg litt shaky og rar, sier han utenfor huset sitt.

- Gleden over at det gikk bra med meg er selvfølgelig stor, men det er grusomt at en person mistet livet.

En omkom Det var klokken 16.20 politiet i Østfold fikk melding om eksplosjonen ved Mills-fabrikken i Fredrikstad. Eksplosjonen skjedde i forbindelse med planlagt vedlikehold på propananlegget inne på fabrikkområdet.

Dan Vigbjørn Larsen (62) fra Lunner kommune i Oppland omkom i eksplosjonen, og jobbet for selskapet som drev vedlikeholdsarbeidet. Ytterligere en kollega av Larsen ble skadd, i tillegg til to forbipasserende.

Politioverbetjent Terje Marstad ved Østfold politidistrikt opplyste mandag kveld at politiet er godt i gang med å kartlegge åstedet, men sier at de likevel har omfattende arbeid på grunn av skadene som ble påført fabrikken og nærliggende bygninger.

Mandag kveld opplyster politietr at eksplosjonsfaren er over, men at de vil opprettholde en sikkerhetssone med radius på 100 meter gjennom natta. En politivakt vil også vokte åstedet for å sørge for at uvedkomne ikke kommer i nærheten.

<strong>GASSEKSPLOSJON:</strong> Grafikken over viser hvor eksplosjonen inntraff. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
GASSEKSPLOSJON: Grafikken over viser hvor eksplosjonen inntraff. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer