Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte at jeg var i et harem

Berlusconi i lesbetrøbbel etter bokavsløring.

UTE MED BOK: Patrizia D'Addario (42) skriver om Berlusconi. Foto: AFP PHOTO/Filippo Monteforte
UTE MED BOK: Patrizia D'Addario (42) skriver om Berlusconi. Foto: AFP PHOTO/Filippo Monteforte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Silvio Berlusconi (72) hadde hatt en vår og sommer full av historier om utenomekteskapelig sex og fester med toppløse kvinner.

Nå blusser damebråket rundt italienernes statsminister opp igjen.

I tillegg til det angivelige forholdet hans til tenåringen Noemi Letizia, kom det i sommer fram at Berlusconi benyttet seg av eskortepiker, blant dem «glamourmodellen» Patrizia D'Addario (42).

Nå har D'Addario skrevet bok, der hun både hevder hun er blitt angrepet og trakassert etter de første avsløringene. Samtidig kommer hun med nye detaljer som potensielt kan være politisk skadelige for statsministeren.


Lesbetrøbbel

Religiøse ledere i den katolske kirka og katolikk-avisa Avvenire har tidligere kritisert Berlusconi for hans livsstil.

De konservative katolikkene får ytterligere ammunisjon i D'Addarios bok. 42-åringen skriver at hun var i Berlusconis private bolig i Roma to ganger i fjor. Hun skriver at hun var der sammen med 19 andre kvinner, og at 2 av dem var lesbiske.

- De kysset og tok på hverandre og snakket til statsministeren på en måte som tydet på at de kjente ham godt, skriver hun ifølge The Guardian.

Bokutdraget ble først publisert i den italienske venstreavisa Il Fatto Quotidiano.

Dette kan ha politisk betydning i Italia, skriver The Guardian, da mange konservative italienere har lettere for å tilgi heteroseksuelle krumspring enn beskyldninger som dette.

- I et harem

D'Addario skriver videre at de 20 kvinnene ble vist en politisk dokumentar som blant annet viste en hyllestsang til Berlusconi.

- Alle i rommet begynte å synge. Jeg så meg om og tenkte at jeg var i et harem. Som luksusprostituert har jeg sett mye, men jeg hadde aldri opplevd dette tidligere, 20 kvinner til 1 mann, skriver hun.

I sommer ble det publisert lydopptak som blant annet inneholdt en samtale hvor statsministeren ba D'Addario vente på ham «i den store senga».

Det ble også publisert et lydopptak hvor Berlusconis venn Giampaolo Tarantini fortalte at statsministeren ikke bruker kondom.

- Forsøkt angrepet

I boka hevder også hun at hun er blitt forsøkt angrepet etter at hun gikk ut mot statsministeren. Hun skriver at en bil prøvde å kjøre inn i henne like ved hjemmet hennes i Bari, og at hun måtte sette opp farten for å komme unna og at hun mistet kontrollen over sin egen bil.

- Jeg havnet på andre siden av veien. Det var et mirakel at jeg overlevde, skriver hun.

PROSTITUERT: D'Addario er her fotografert på filmfestivalen i Venezia i september i år. Foto: AFP PHOTO/Filippo Monteforte/Scanpix
PROSTITUERT: D'Addario er her fotografert på filmfestivalen i Venezia i september i år. Foto: AFP PHOTO/Filippo Monteforte/Scanpix Vis mer

42-åringen skriver også at hun er blitt forsøkt voldtatt og at hun har mottatt en rekke truende telefonsamtaler. Hun skriver at hun og datteren ble truet med kidnapping og voldtekt, og at moren hennes har blitt slått ned på gata.

Hun skriver videre at hun nylig opplevde et innbrudd. Tyvene tok med seg klær, dagboka og datamaskinen hennes, samtidig som de lot den dyre TV-en hennes stå.

Berlusconi kommentere beskyldningene så vidt i går. Han sa blant annet at han var lei av angrep fra alle kanter og at han hadde brakt inn en ny moral i italiensk politikk, skriver The Times.

http://antefatto.ilcannocchiale.it/glamware/blogs/blog.aspx?id_blog=96578&id_blogdoc=2385378&yy=2009&mm=11&dd=22&title=cos%u00ec_cercarono_di_farmi_fuori

SILVIOS TENÅRINGSFLØRT: Noemi Letizia, også hun fotografert under filmfestivalen i Venezia. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis/Scanpix
SILVIOS TENÅRINGSFLØRT: Noemi Letizia, også hun fotografert under filmfestivalen i Venezia. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis/Scanpix Vis mer
STATSMINISTER: Silvio Berlusconi. Tegning: Finn Graff
STATSMINISTER: Silvio Berlusconi. Tegning: Finn Graff Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!