- Jeg tenkte at jeg ville bli drept

Da passasjeren sa at han hater muslimer, løy den afghanske drosjesjåføren (35) og sa han var italiensk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Jeg følte at jeg var i trøbbel, at han ville gjøre meg noe. Også tenkte jeg på min kone og mine tre barn, og at jeg aldri skulle få se dem igjen.

Det sier drosjesjåføren (35), som mandag kveld hadde den 27 år gamle mannen som nå er siktet for trusler mot Stortinget, som passasjer.

- I livsfare Det var rundt klokka 23.00 på mandag at sjåføren plukket opp den siktede 27-åringen på Sandvika stasjon. Turen opp til Lambertseter tok ifølge sjåføren om lag 25 minutter.

Til Dagbladet forteller 35-åringen, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, at han trodde han var i livsfare.

- Først viste mannen meg en slags walkie-talkie og sa at den blokkerte mobiltelefonen min slik at den ikke ville virke. Han hadde også en bag med seg, og sa at han hadde masse våpen i den. Han fortalte at han tilhører en islamfiendtlig organisasjon og sa at han hater muslimer, hevder sjåføren.

- Jeg er selv muslim, og ble veldig redd. Derfor sa jeg at jeg kommer fra Italia, fortsetter han.

SIKTET: En 27 år gammel mann er siktet for trusler mot Stortinget. - Han har forklart at han var vært svært påvirket, men utover det ønsker jeg ikke gå i detalj, sier mannens advokat, Tor Kjærvik til NTB. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SIKTET: En 27 år gammel mann er siktet for trusler mot Stortinget. - Han har forklart at han var vært svært påvirket, men utover det ønsker jeg ikke gå i detalj, sier mannens advokat, Tor Kjærvik til NTB. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

- Var du redd for ditt liv?

- Ja, jeg tenkte at jeg ville bli drept.

- Lot som jeg var enig Drosjesjåføren har vært i et lengre avhør med politiet. Allerede da mannen satte seg inn i drosja, sier sjåføren at han opplevde at noe ikke var helt som det skulle.

- Han var litt sur, og full eller rusa. Han var i alle fall ikke helt normal. Han forsøkte han å tenne opp en røyk. Jeg ba ham slukke sigaretten, og han gjorde som jeg ba om, hevder 35-åringen.

I løpet av turen bestemte sjåføren seg for å la mannen røyke likevel.

- Jeg fant ut at det lureste var å la ham gjøre som han ville, og jeg lot som jeg var enig med ham i alt han sa.

Stoppet flere ganger Da de ankom Lambertseter gikk den siktede ifølge sjåføren først av på ett sted.

VIL SLUTTE I JOBBEN: Drosjesjåføren (35) som mandag natt hadde den  trusselsiktede 27 år gamle mannen som passasjer, sier til Dagbladet at han opplevde kjøreturen fra Sandvika til Lambertseter som så truende og ubehagelig at han nå ikke lenger ønsker å fortsette i jobben. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
VIL SLUTTE I JOBBEN: Drosjesjåføren (35) som mandag natt hadde den trusselsiktede 27 år gamle mannen som passasjer, sier til Dagbladet at han opplevde kjøreturen fra Sandvika til Lambertseter som så truende og ubehagelig at han nå ikke lenger ønsker å fortsette i jobben. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer

- Deretter kom han inn i bilen igjen og ba meg kjøre et annet sted. Jeg tenkte at han ikke ville at jeg skulle forstå hvor han skulle, sier drosjesjåføren og viser Dagbladet stedet på Lambertseter hvor han slapp av den trusselsiktede. Dette er et langt stykke fra leiligheten mannen der ble pågrepet onsdag formiddag.

- Rett etter at jeg hadde sluppet ham av ringte drosjesentralen, og sa at politiet ville snakke med meg. To politibiler som stoppa meg, og sammen dro vi tilbake til stedet jeg hadde sluppet mannen av, sier sjåføren og fortsetter:

- Seinere samme natt måtte jeg i avhør med politiet, og først klokka halv fire kom jeg hjem. Jeg fikk ikke sove og kona mi gråt hele natta.

Vil slutte i jobben Etter fem år i yrket, vil ikke drosjesjåføren lenger fortsette i jobben.

- Jeg vil slutte å kjøre taxi, men kan det ikke med en gang fordi jeg må forsørge mine barn, sier han.

I går kjørte han påny drosje - for første gang etter turen til Lambertseter mandag.

PÅGREPET HER: Den trusselsiktede 27-åringen ble pågrepet et lengre stykke unna stedet på Lambertseter der drosjesjåføren slapp ham av. Foto: Line Brustad / Dagbladet
PÅGREPET HER: Den trusselsiktede 27-åringen ble pågrepet et lengre stykke unna stedet på Lambertseter der drosjesjåføren slapp ham av. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

- Det er lettere å kjøre i dagslys, men jeg får en dårlig følelse av å kjøre, og følger godt med på passasjerene mine. Det gikk heldigvis bra med meg på mandag, men jeg klarer ikke la være å tenke på hva som kan bli utfallet neste gang.

Blir løslatt 27-åringen er fortsatt siktet for truslene, men vil bli løslatt i dag, ifølge sin forsvarer Tor Kjærvik.

Kjærvik er advokaten til trusselsiktede i denne saken.

- Han blir løslatt. Jeg snakket med arresten i 12-tiden og jeg kan bekrefte at han blir frigitt, sier hans sekretær Kristin Lunde til Dagbladet.

Mannen har sittet i avhør med PST og politiet siden onsdag.

- Han har forklart at han var vært svært påvirket, men utover det ønsker jeg ikke gå i detalj, sa Kjærvik til NTB i går.

STOR AKSJON: Politiet satte inn store styrker på Lambertseter og evakuerte 41 personer fra en blokk. En person ble pågrepet, men seinere løslatt. Nå er en ny person pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STOR AKSJON: Politiet satte inn store styrker på Lambertseter og evakuerte 41 personer fra en blokk. En person ble pågrepet, men seinere løslatt. Nå er en ny person pågrepet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
HOS KJÆRESTEN: Kjæresten den trusselmistenkte mannen fortalte i Dagbladet i går om sin versjon av dramaet. Foto: Tomm. W. Christiansen / Dagbladet.
HOS KJÆRESTEN: Kjæresten den trusselmistenkte mannen fortalte i Dagbladet i går om sin versjon av dramaet. Foto: Tomm. W. Christiansen / Dagbladet. Vis mer