Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg tenkte at vi på denne måten kunne ta farvel etter de 32 årene vi hadde sammen»

Holger Algdal ble partert og drept kun måneder etter at han slapp ut for drapet på kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lørdag for to uker siden at hobbydykkere fant benrester pakket inn i plast ved Saltö utenfor Strömstad. Dykkerne varslet umiddelbart politiet som først onsdag denne uka klarte å identifisere liket som ble funnet ikke langt fra grensen til Norge.

Tanngarden matchet Holger Algdal (64) som ble meldt savnet i juni, kun fire måneder etter at han hadde sonet ferdig dommen etter at han i 2006 drepte kona si.

Politiet jobber nå utfra en teori der parteringsdrapet på Holger Algdal kan ha sammenheng med mordet han begikk på sin kone. Den kjente svenske krimeksperten Leif GW Persson er ikke i tvil om at det finnes en link mellom de to ugjeringene.

FRITIDSDYKKERE: Det var her ved Saltö utenfor Strömstad at fritidsdykkere gjorde det makabre funnet av det parterte liket av Holger Algdal. Her gjør den svenske kystvakta og politiet søk etter likdeler. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB Scanpix
FRITIDSDYKKERE: Det var her ved Saltö utenfor Strömstad at fritidsdykkere gjorde det makabre funnet av det parterte liket av Holger Algdal. Her gjør den svenske kystvakta og politiet søk etter likdeler. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB Scanpix Vis mer

- Det er åpenbart at det er en sammenheng med drapet på kona. Det å partere et lik er en planlagt handling. Noen må ha ventet på at Holger Algdal skulle komme ut av fengsel, sier Leif GW Persson til Expressen.

Kalblodig I går slapp svensk politi rekonstruksjonsvideoen fra 2006 der Holger Algdal forklarer hvordan han drepte kona. Algdal var svært sjalu etter å ha blitt forlatt av kona si og forklarer i rekonstruksjonen hvordan han går opp til den parkerte bilen der kona sitter og prater i mobilen.

Til tross for at parkeringsplassen er full av mennesker, setter han seg ned på huk og skyter først gjennom ruta i bilen der kona sitter. Han ønsket ikke å drepe kona med en gang.

- Jeg tenkte at vi på denne måten kunne ta farvel etter de 32 årene vi hadde sammen, sier Holger Algdal i videoen.

- BRED ETTERFORSKNING: Etterforskningsledelsen sier de holder alle muligheter åpne i etterforskningen etter parteringsdrapet. Her gjør politiet undersøkelser i boligen til Holger Algdal. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB Scanpix
- BRED ETTERFORSKNING: Etterforskningsledelsen sier de holder alle muligheter åpne i etterforskningen etter parteringsdrapet. Her gjør politiet undersøkelser i boligen til Holger Algdal. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB Scanpix Vis mer

- Så skjøt jeg henne gjennom vinduet her, sier han videre.

Kona døde på parkeringsplassen, mens Holger Algdal ble fraktet til sykehus etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv.

Ti års fengsel Holger Algdal ble dømt til ti års fengsel for drapet etter at aktor nedla påstand om livstid. I vår hadde han altså sonet dommen ferdig, men under et halvt år seinere ble han funnet partert på bunnen av havet.

Länskriminalen i Trollhättan etterforsker parteringsdrapet på Holger Algdal, og de har vært i kontakt med dem som etterforsket konedrapet i 2006.

- Vi jobber bredt og er åpne for alle mulige hypoteser i etterforskningsarbeidet, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson til GT.se.

Berry Nejding i Göteborg-politiet ledet etterforskningen av Holger Algdals drap på kona.

- Dette er selvfølgelig en veldig merkelig utvikling, sier Nejding, men etterforskeren får ingen støtte av krimekspert Leif GW Persson.

- Sterk sammenheng - Når det gjelder parteringsdrap på menn har offeret som regel nesten alltid kriminell bakgrunn. Det at drapet på Holger Algdal skjer så kort tid etter at han slapp fri, gjør at det er en sterk sammenheng.

Leif GW Persson tror at politiet ikke er langt fra å løse saken. Han håper at politiets søk på havbunnen utenfor Strömstad har framskaffet bevis.

Svensk politi opplyser at de foreløpig ikke har noen mistenkte i drapssaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media