- Jeg tenkte: Hvorfor skulle Obama ringe meg?

Politikeren trodde hun fikk tulletelefon og la på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva ville du sagt hvis du var amerikaner og ble oppringt og personen i den andre enden presenterte seg som Barack Obama?

Ville du svart høflig, gratulert ham med valgseieren og kanskje komme med et tips eller to om hvordan USA burde styres de neste fire årene?

Eller ville du lagt på fordi du trodde det bare var en tulletelefon?

Den republikanske politikeren Ileana Ros-Lehtinen fra Florida valgte sistnevnte strategi, melder avisa Miami Herald.

Ville bare gratulere

- Jeg tenkte: Hvorfor skulle Obama ringe meg? sier hun til avisa.

Obama ringte for å gratulere Ros-Lehtinen med at hun ble gjenvalgt. Hun er medlem i utenrikskomiteen og en av de mest rutinerte republikanerne i Kongressen.

Ros-Lehtinen ble oppringt på sin egen mobiltelefon fra en kvinne som sa at Barack Obama ville prate med henne.

<strong><b>SKEPTISK:</strong></b> Ileana Ros-Lehtinen ville ikke være lett å lure. Foto: Lawrence Jackson/AP/Scanpix
SKEPTISK: Ileana Ros-Lehtinen ville ikke være lett å lure. Foto: Lawrence Jackson/AP/Scanpix Vis mer

Deretter ble hun satt over til en mann som hun syntes hørtes ut som Obama, og som gratulerte henne og sa at han så fram til å jobbe med henne i utenrikssaker.

Samtalen fortsatte i et minutt før hun avbrøt den kommende presidenten, og sa at hun ikke falt for spøken, selv om han var en bedre imitator enn «han fyren på Saturday Night Live».

Nei til Rahm

En time etter at Obama prøvde å nå Ros-Lehtinen, forsøkte hans stabssjef Rahm Emanuel å gjøre det samme. Hun la på da også.

- Jeg trodde det var en av disse radiokanalene som skulle lure meg. De har lurt Fidel Castro og Hugo Chavez, så jeg sa: Nei, jeg skal ikke bli lurt, sier hun.

Til slutt måtte Howard Berman, republikaneren som leder utenrikskomiteen, ringe Ros-Lehtinen og fortelle henne at det faktisk var den virkelige Barack Obama som ville prate med henne.

Hun trodde først ikke på det heller, men ble til slutt overbevist, og ba Berman gi beskjed om at hun faktisk ville snakke med ham.

Da de to endelig fikk pratet sammen, skal Florida-politikeren ha sagt at hun var redd for å bli lurt på samme måte som Sarah Palin.

- Jeg tenkte: Hvorfor skulle Obama ringe meg?

Palin ble i valgkampen oppringt av det hun trodde var Nicolas Sarkozy, men som i realiteten var en kanadisk radiokomiker. 

Barak og Emmanuel? 

Etter at forvirringen hadde lagt seg skal de to faktisk ha diskutert litt utenrikspolitikk, og spesielt spørsmål knyttet til Cuba og Israel, ifølge Ros-Lehtinen.

Hun rakk også å gratulere ham med valgseieren, samt fortelle at hun satt pris på at han ringte og at det viste at han er villig til å samarbeide på tvers av partilinjene.

Ros-Lehtinen sendte etterpå ut en pressemelding der navnene til både Barack Obama og Rahm Emanuel var feilstavet, ifølge CBS.

Nyheten om den skeptiske republikaneren er blitt plukket opp av blant annet BBC og nyhetsbyrået AP.

PRØVDE Å RINGE: Hvorfor ville hun ikke snakke med Rahm Emanuel?
PÅ TELEFONEN: Barack Obama er glad i sin Blackberry.
MANNEN I TELEFONEN VAR NESTEN LIKE FLINK: Som Fred Armisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer