- Jeg tenkte ikke på at jeg hadde ei venninne i blokka

Natt til torsdag var Sindre Egeness (26) på vakt som brannmann ved Ålesund brannstasjon. Klokken 03.37 ble boligblokken hvor venninnen Kristin Krogen (23) lå og sov tatt av det fatale raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): Sindre Egeness (26) møter Dagbladet.no på Vigra flyplass utenfor Ålesund før avreise til Oslo.

I kveld skal han intervjues om sin dramatiske historie hos Anne Grosvold på NRK. Da vil én million nordmenn få høre at Egeness først tenkte over at venninnen Kristin Krogen (23) kunne ligge i ruinene av boligblokken i Fjelltunvegen da han kom tilbake til stasjonen.

- Da vi ankom katastrofestedet var jeg så fokusert på å redde menneskeliv og sikre skadestedet, at jeg ikke tenkte tanken på at jeg hadde ei venninne som bodde i blokka. Kristin tenkte jeg først på når jeg var tilbake på brannstasjonen på morgenkvisten, forteller Egeness til Dagbladet.no

Den unge brannhelten forteller videre at situasjonen han havnet midt oppe i natt til torsdag, ikke var noe han tidligere har fått trening i å håndtere.

- Klart vi får en god opplæring på skolen og i jobben, men akkurat dette scenarioet finnes det ingen opplæring på, sier han.

Han forteller at følelsene ikke har grepet ham etter at han fikk vite at barndomsvenninnen Kristin, som han vokste opp i lag med i samme gate med, mest sannsynlig har omkommet i katastrofen.

- Det har egentlig gått greit så langt. Mine kollegaer har også vært kalde, rolige og profesjonelle, selv etter de siste dagers hendelser. Men det vil nok komme en reaksjon senere. Men i morgen skal vi 40 som rykket ut på katastrofen snakke ut sammen med AMK-folkene, sier han.

Sindre skal mandag reise bort på et to måneders brannkurs, noe som vil forhindre ham i å være med når de savnede skal hentes ut fra blokkruinene.

VAR INNE I RASBLOKKA: Brannmann Sindre Egeness (26). Foto: Torbjørn Grønning
VAR INNE I RASBLOKKA: Brannmann Sindre Egeness (26). Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

- Kristin var en utrolig kjekk jente, som alltid var positiv og blid. Derfor kunne jeg tenkt meg å være med å gi henne og de andre som eventuelt har omkommet en verdig begravelse, sier han.

Les også: Disse 22 ble rammet av raset

- Jeg tenkte ikke på at jeg hadde ei venninne i blokka