Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tenkte rettferdighet

Unni Espeland Marcussen mistet datteren på Utøya. Hun har hele tiden tenkt at Breivik visste hva han gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg tenkte rettferdighet. Slik svarer Unni Espeland Marcussen på spørsmålet om hvordan hun reagerer på at Anders Behring Breivik er kjent tilregnelig og dømt til 21 års forvaring.

22. juli i fjor drepte Breivik datteren hennes Andrine (16) med flere skudd på sørspissen av Utøya. Andrine var trolig den aller siste av gjerningsmannens drapsofre.

- For meg var det veldig godt å høre at han ble dømt tilregnelig for jeg har helt tiden har tenkt at han må være det. Han har meninger som ikke samsvarer med det samfunnet står for, og jeg har tenkt på ham som en gal mann, men at han hele tiden har visst hva han har gjort, sier Marcussen til Dagbladet.

Breivik har sagt at han ikke vil anke dommen om han ble kjent tilregnelig. Utøya-moren  håper at heller ikke aktoratet vil anke.

- Finner de ut at de skal gjøre det, så får de gjøre det. Jeg vil nok følge en ankesak også. Men jeg håper å slippe en ny runde i retten. Det har tatt på, sier Marcussen som beskriver det siste året som «et år med unntakstilstand.»

- Det hadde vært godt om vi nå kunne legge disse handlingene bak oss, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media