Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LISTHAUG-BOKA

«Jeg tok en taxi hjem, oppløst i tårer»

I sin selvbiografi skriver Sylvi Listhaug at alt skjer av en grunn, og at en spontanabort fikk politiske konsekvenser.

ÅPENHJERTIG: Sylvi Listhaug skriver åpenhjertig om at hun mistet livet hun bar på mens hun var landbruksminister i 2015. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Sylvi Listhaug skriver åpenhjertig om at hun mistet livet hun bar på mens hun var landbruksminister i 2015. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen presenterer Frp-nestlederen boka Der andre tier. I åpningskapittelet lanserer Sylvi Listhaug sin livsfilosofi, som hun stadig har kommet tilbake til etter at hun på dramatisk vis forlot justisministerposten for sju måneder siden; alt skjer av en grunn.

Hun nyanserer utsagnet noe:

«Selvsagt skjer det ting i livet som ikke lar seg forklare eller som ikke gir noen mening. Om man mister et barn som er satt til verden, og som man har rukket å se, kjenne og blitt altoppslukende glad i, eller mister en av sine kjære i en ulykke. Slikt er det umulig å finne en mening i. Men i mitt liv føler jeg at det som har skjedd og valgene jeg har tatt, har skjedd av en grunn», skriver Sylvi Listhaug.

Bursdagsfest

Hun forteller åpenhjertig om at familien i 2015 ventet sitt tredje barn, som skulle bli født i begynnelsen av desember. På den tiden var Sylvi Listhaug landbruksminister på andre året.

Under en bursdagsfest i pinsehelga, på besøk hos nære venner, valgte hun å dele den store nyheten. Men da familien kom hjem på kvelden og Listhaug satt i sofaen for å se på film, kjente hun at noe ikke stemte.

«Legene konstaterte at det ikke var liv, og at det ikke hadde vært det heller på noen uker. Jeg tok en taxi hjem, oppløst i tårer, og lengtet etter å være sammen med Espen. Han var hjemme med barna og var svært lei seg», skriver Sylvi Listhaug.

Nesten ingen visste

Hun beretter om tunge og vanskelige dager «til å bearbeide sorgen og ta meg inn igjen» før hun dro tilbake på statsrådskontoret i Landbruksdepartementet for å avslutte jordbruksoppgjøret.

Nesten ingen rundt henne visste hva som hadde skjedd, bortsett fra departementsråd Leif Forsell, statsminister Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen.

Sylvi Listhaug poengterer at hun tror alt skjer av en grunn, og at hun ikke ville blitt innvandrings- og integreringsminister fordi hun ville vært i mammapermisjon da statsrådsskiftene skjedde, i desember 2015:

«Uten den jobben jeg gjorde på denne posten, er det heller ikke sikkert jeg ville blitt justisminister. Hadde jeg ikke lagt ut Facebook-innlegget som gjorde at jeg etter hvert trakk meg, ville jeg gått glipp av de beste åra i mitt liv så langt - med mer ro og tid til familien, og ikke minst en lang ferie der jeg bare kunne kose meg med familien. Uten innsatsen i Justisdepartementet ville jeg kanskje ikke blitt nestleder i FrP. Hva livet har i vente for meg, vet jeg ikke, men det blir som det skal.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!