- Jeg tok feil

Programleder Bill O'Reilly lovte å be om unnskyldning hvis det ikke ble funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak. I dag krøp han til korset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de mest kjente programlederne i den amerikanske TV-kanalen Fox News angrer på at han gikk god for Bush-regjeringens påstander før Irak-krigen.

Ankermann Bill O'Reilly ba tirsdag om unnskyldning for at han ikke stilte spørsmål ved informasjonen om Saddam Husseins angivelige masseødeleggelsesvåpen.

- Jeg tok feil. Jeg er ikke fornøyd med dette i det hele tatt, og synes alle amerikanere burde være veldig opptatt av det, sa O'Reilly i et intervju med konkurrenten ABC.

Støttet Bush

Den populære TV-kanalen Fox News er kjent for sin svært konservative politiske profil, og ga president George W. Bush full støtte i oppkjøringen til invasjonen av Irak. Det er derfor slett ikke hverdagskost når O'Reilly nå sier at han er «mye mer skeptisk til Bush-administrasjonen.»

I fjor følte han seg så sikker på påstandene om Saddam Husseins våpen, at han lovet ABC at han skulle be offentlig om unnskyldning dersom det ikke ble funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak. Tirsdag var tiden altså kommet for å krype til korset.

- Hva vil dere jeg skal gjøre, gå bort og kysse kameraet, spurte O'Reilly på sin velkjente, sarkastiske måte.

Skylder på CIA

Han sa han ikke tror president Bush bevisst løy da han argumenterte for Irak-krigen, men legger mye av skylden for de uriktige etterretningsopplysningene på CIA-sjefen George Tenet. At etterretningssjefen har fått beholde jobben, er merkelig, mener O'Reilly.

Han spår dessuten at den demokratiske senatoren John Kerry vil bli en farlig utfordrer for Bush i presidentvalget til høsten.

- Det vil bli et svært jevnt valg. Nasjonen er delt, sier TV-kjendisen.

Fram til nå har det ikke vært fnugg av tvil om hvilken side O'Reilly og Fox News befinner seg på.

(NTB)